Tíz hasznos statisztika a Liverpool–Bournemouth bajnokihoz


10. A Liverpool és a Bournemouth még soha nem játszott bajnoki meccset egymással. Legutóbb egy 2014-es Ligakupa mérkőzésen találkoztak, melyet a Liverpool nyert 3-1-re. A hazai csapat számít favoritnak 1.47.

9. A felek eddig csak kupameccsen mérték össze erejüket  — hat mérkőzésből a Liverpool négyet megnyert és két döntetlen született. Nincs magas szorzó az 1X-re 1.12.

8. Ha nyer a Bournemouth, akkor olyan klubok nyomdokaiba léphet, mint az Ipswich Town (1992/93), Sunderland (1996/97), Barnsley (1997/98), Bradford City (1999/2000) és a Blackpool (2010/11). Ezek a csapatok feljutás után rögtön megnyerték az első idegenbeli Premier League meccsüket. Hogy ennek mekkora esélye van, azt jól mutatja a vendéggyőzelemért kínált odds 7.50.

7. A vendégeknek igen jól megy a hétfői bajnokikon: utoljára 2009 áprilisában veszítettek a hét első napján: nyolc győzelem és négy iksz a mérlegük ebből a szempontból. Egy döntetlennel most ők is, és mi is jól járnánk 4.75.

6. Viszont a Liverpool már tizenegy szezon óta veretlen az éppen aktuális, első hazai bajnokiján (hét győzelem, négy döntetlen). Könnyen lehet, hogy ezt az akadályt is lazán veszik és mindkét félidőt megnyerik majd 2.10.

A.F.C. Bournemouth v Aston Villa - Premier League : News Photo

5. Philippe Coutinho győztes gólt szerzett a Stoke ellen, az első fordulóban (0-1). Az előző szezonban nyolc találatig jutott, ma vajon ő lövi az elsőt? 7.00

4. A Bournemouth még nem volt eredményes a legmagasabb osztályban, az első körben 1-0-ra kikaptak az Aston Villától — bár voltak biztató lövéseik azon a mérkőzésen. Egész csinos odds van arra, hogy a Bournemouth kezdi majd a gólgyártást 3.10.

3. A nyitófordulóban a Liverpool játékosai összesen négy sárgát gyűjtöttek be, ezzel kiérdemelték a "legagresszívabb csapat" címet. Mindemellett, ha James Milner besárgul majd hétfő este, az nem akkora tragédia 4.75.

2. Dejan Lovren összesen 12 alkalommal tisztázott a liverpooli kapu előtt a Stoke elleni szezonnyitón. Vajon megússza megint kapott gól nélkül a Liverpool? 2.02

1. Callum Wilson összesen húsz gólt szerzett a másodban és a Bournemouth játékosa két remek lövést eresztett el az Aston Villa elleni meccsen. Ettől még elég meglepő lenne, ha duplázna hétfő este 31.00.