Tíz hasznos statisztika a Chelsea–Middlesbrough bajnokihoz


10. Hétfő este a Chelsea azt a Middlesbrough-t fogadja, amely ellen 2006 augusztusában veszített utoljára mérkőzést.

9. A Chelsea ráadásul kapott gól nélkül nyerte meg a legutóbbi hét meccsét a Middlesbrough ellen.

8. Ősszel a Middlesbrough vendégeként 1-0-ra nyert a Chelsea, Diego Costa szerezte a győztes találatot. Egyébként Costa összesen 20 gólnál jár a szezonban (minden sorozatot beleszámolva).

7. Azon a meccsen Middlesbrough mindössze egy kapura tartó lövést regisztrálhatott és amúgy is a legkevesebb lövést eresztik el mérkőzésenként az összes csapat közül (átlagosan 9,3) a Premier League idei szezonjában.

6. A két csapat egymás elleni meccsein átlagosan két sárga lapot szoktak kiosztani a játékvezetők (összesen 69 meccs, 140 sárga és csak egy piros lap).


 

5. A listavezető Chelsea a legutóbbi kilenc meccséből hetet megnyert. Az egész szezon során csak négyszer játszottak döntetlent.

4. A Middlesbrough veretlen tudott maradni az elmúlt két fordulóban (egy győzelem és egy döntetlen), ugyanakkor az ezt megelőző nyolc bajnokin csak két pontot tudtak szerezni.

3. Alvaro Negredo eredményes volt a Manchester City elleni 2-2 alkalmával, még az előző fordulóban. Ő a Middlesbrough házi gólkirálya 10 találattal.

2. A Chelsea rendre legalább három gólt lőtt a legutóbbi három meccsén és mindannyiszor elsőként találtak be a kékek.

1. Gary Cahill zsinórban a harmadik meccsén lőhet gólt hétfő este, pályafutása során először történhet vele ilyen.