Tíz hasznos statisztika a Chelsea–Manchester City bajnokihoz


10. Pep Guardiola pályafutása során még sosem fordult elő, hogy egy szezonon belül kétszer kikapjon ugyanattól a csapattól. A Chelsea decemberben 3-1-re verte a City-t, szóval ennek alapján most a vendégcsapatnak kellene győznie 3.25.

9. Az előző szezonban a City 3-0-ra nyert a Stamford Bridge-en, most egy ilyen arányú manchesteri győzelem eléggé durva lenne 30.00.

8. A Chelsea legutóbbi négy, City elleni hazai PL meccséből csak egyet nyert meg (1-2-1). Még így is a hazai csapat számít favoritnak 2.35


7. Ebben a szezonban csak egyszer történt meg a Chelsea-vel, hogy zsinórban két bajnokit elvesztett. Egy vereség esetén másodszor láthatnánk ilyesmit, ugyanis az előző fordulóban 2-1-re kikaptak a Crystal Palace-tól. Ugyanakkor inkább "döntetlen szaga" van ennek a párosításnak 3.45

6. Amióta Pep Guardiola a City menedzsere, még nem volt ilyen hosszú veretlenségi sorozata a csapatnak, mint most (8 meccs). Remek odds van az X2-re 1.64.

5. A City és a Chelsea összesen nyolc-nyolc gólt kapott eddig rögzített játékszituációt követő helyzetből ebben a szezonban. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lenne magas mondjuk a szögletek száma szerda este 1.55.

4. Leroy Sane öt gólt szerzett a City legutóbbi nyolc meccsén, míg Cesc Fabregas háromszor volt eredményes a Chelsea legutóbbi három meccsén. Mindkettejük góljára szép odds van (4.50, illetve 6.30).  

3. Sergio Agüero már tíz alkalommal lépett pályára a Chelsea ellen és hat gólt szerzett. Ezekből négyet a Stamford Bridge-en, úgyhogy most is számolhatunk azzal, hogy betalál 2.80.

2. Diego Costa 17 gólt szerzett 27 bajnoki alatt ebben a szezonban, de csak egyszer fordult elő, hogy egynél többször lett volna eredményes egy mérkőzésen (a Swansea ellen duplázott még tavaly ősszel). A hazaiak játékosai közül az ő góljára van a legnagyobb esély 2.38.

1. A legtöbb szabálytalanságot az aktuális PL szezonban Wilfried Zaha (85) ellen követték el, a második ebben a tekintetben Eden Hazard (74), a harmadik meg Diego Costa (68). Könnyen előfordulhat, hogy a lapok száma 5,5 felett lesz 1.81