Tíz hasznos statisztika a Chelsea-Everton bajnokihoz


10. Az Everton a legutóbbi 24, Stamford Bridge-en lejátszott bajnokijából csak egyet nyert meg (1-10-13). Most sem a vendégcsapat az esélyes 6.58.

9. A vendégek utoljára 1994 novemberében győztek a Chelsea otthonában. Akkor 1-0-ra nyert az Everton és egy ilyen végeredmény most óriási meglepetés volna 18.00.

8. Ugyanakkor az előző szezonban 3-3-as döntetlent játszott az Everton a Stamford Bridge-en. Egy iksz most is bravúrnak számítana tőlük 4.30.

7. Az előző szezonban mindkét bajnoki alkalmával három gólt kapott a Chelsea az Evertontól. Durva lenne, ha most is hármat lőnének a vendégek 11.00.

6. Ugyanis Antonio Conte fiai a legutóbbi négy bajnoki meccsükön nem kaptak gólt. Most zsinórban az ötödik olyan mérkőzésük jöhet, melyen nem kapitulál a védelmük és ilyen sorozatra 2009 novembere óta nem volt példa a londoni kékeknél 2.40

5. Diego Costa eddig nyolc gólt szerezett és két gólpasszt adott, míg Romelu Lukaku esetében ez az arány 7/3 ebben a szezonban. Nem volna meglepő, ha mindkét játékos betalálna szombaton (1.89, illetve 3.25).

4. Costa az előző fordulóban is eredményes volt a Southampton ellen. Ő állította be a 2-0-s végeredményt és most sem nehéz elképzelni egy olyan forgatókönyvet, mely szerint a spanyol válogatott csatár szerzi majd az utolsó gólt 3.95. 

3. Gareth Barry a legutóbbi négy, Chelsea elleni meccséből kétszer kapott piros lapot. Vajon most is kiállítják? 23.00

2. Eden Hazard pályafutása során először fordulhat elő az, hogy zsinórban négy bajnokin is gólt szerez 2.48.

1. Ebben a szezonban még nem fordult elő az, hogy egy Everton cserejátékos gólt szerzett volna. Az előző kiírásban nyolcszor voltak eredményesek a padról beküldött játékosok, ráadásul ebből négy gól a Chelsea ellen született. Elég jól járunk, ha például Phil Jagielka beáll a hajrában és gólt szerez 23.00.