Tíz hasznos statisztika az Everton-Midllesbrough bajnokihoz


10. A Middlesbrough 56 első osztályú bajnokiból mindössze öt meccset tudott megnyerni az Everton vendégeként (5-13-38). A hazai csapat számít favoritnak 1.65.

9. Ha az Everton nyer szombat este, akkor új rekordot állít föl az első öt PL fordulóban megszerzett pontok tekintetében (ez eddig 10 pont volt náluk, most 13 lehet). Nem túl meggyőző az 1X-re kínált odds 1.15.

8. Az Everton legutóbbi hét, Middlesbrough elleni tétmeccséből ötöt megnyert. Jó áron van a döntetlen 3.95.

Everton-Middlesbrough 3-0 (1971, FA Kupa)

7. A Middlesbrough négy forduló alatt csak egyszer kapott ki. Meccsenként átlagosan egy gólig jutnak és jól járunk, ha szombaton ők szerzik az első találatot 2.95.

6. Cristhian Stuani az egyetlen olyan Middlesbrough játékos, aki ebben a szezonban gólt lőtt idegenben. Mondjuk ő élből kettőt vágott egy hónappal ezelőtt a Sunderland ellen, úgyhogy benne még mindig bízhatnak a vendégek 4.80.

5. Az Everton mérlege ebben a szezonban 3-1-0, de még nem volt arra példa, hogy félidőben vezettek volna. Most is valószínűbb a döntetlen az első játékrész után 2.12.

4. Romelu Lukaku 11 meccses gólcsendet tört meg a maga részéről azzal, hogy a Sunderland ellen mesterhármast szerzett hétfőn. Ő lövi majd az első gólt? 3.80

3. Ugyanakkor az Everton elveszítette a legutóbbi három olyan hazai bajnokiját, amikor Lukaku eredményes volt. Ezt a tendenciát figyelembe véve még akár az is előfordulhat, hogy Lukaku gólt szerez és a Middlesbrogh nyer 29.00.

2. Gareth Barry lehet a harmadik olyan játékos a Premier League-ben, aki 600 alkalommal lépett pályára. A másik kettő Ryan Giggs (632) és Frank Lampard (609). Az pedig különösen szép volna, ha Barry góllal ünnepelhetne 6.50.

1. Ebben a szezonban a Middlesbrough játékosai több fejpárbajt nyernek meccsenként átlagosan (21), mint bármelyik más csapat futballistái. Az Evertonnál ez pont fordítva van, ők nyerik a legkevesebb fejpárbajt. Jordan Rhodes fejesgóljával akár számolhatunk is 12.00.