Tíz hasznos statisztika az Everton-Chelsea bajnokihoz


10. A Chelsea három legutóbbi bajnokiját megnyerte az Everton ellen és most is ők a favoritok 1.98.

9. A fönti statisztika úgy teljes, ha hozzátesszük, hogy az Everton a legutóbbi hat Chelsea elleni meccséből ötöt elveszített és csak egyet nyert meg  — még 2013 szeptemberében győzték le a londoniakat 1-0-ra. Kicsi a kockázat az X2-ben 1.27.

8. Az Everton igen közel áll ahhoz, hogy az első olyan angol csapat legyen, amely 2400 gólt kapott az első osztályban (a második az Aston Villa ezen a listán, 2353 kapott találattal). A Chelsea könnyen segíthet ezen, ha elkezdi a gólgyártást 1.54.

7. Az Everton még nyeretlen hazai pályán ebben a szezonban, utolsó győzelmüknek még áprilisban örülhettek, akkor 3-0-ra verték a MU-t a Goodison Parkban. Most sem a hazai csapat az esélyes 4.10.

6. Egyébként meg a legutóbbi négy hazai, Chelsea elleni meccsükből háromszor az Everton szerezte meg a vezetést. Nagyot kaszálunk, ha mindkét félidőben betalálnak a hazaiak 5.75.

5. A Chelsea elleni vereség azt jelentetné az Everton számára, hogy az első öt fordulóban három meccset elbuktak. Ilyenre nem volt náluk példa az 1990/91-es szezon óta. Mondjuk ettől még egyáltalán nem biztos, hogy megtáltosodik a hazai csapat 7.00.

4. Diego Costa négy bajnoki alatt csak egyszer volt eredményes. Lehet, hogy most sem talál be? 1.47

3. Steven Naismith minden második Chelsea elleni meccsén betalál. Ez akár most is megtörténhet sőt, ha ő lövi az elsőt, az igen szép pénzt hoz a konyhára 10.00.

2. Romelu Lukaku még soha nem lőtt gólt a Chelsea ellen. Talán majd most? 3.65

1. A Chelsea már 11 kapott gólnál jár a szezonban (ebben a Community Shield is benne van, melyet 1-0-ra bukott el az Arsenallal szemben). Jól fizet, ha legalább kettőt kapnak szombat délután a vendégek 3.50.