Tíz hasznos statisztika az Arsenal-West Bromwich Albion bajnokihoz


10. Novemberben a West Brom 2-1-re verte az Arsenalt. Utoljára az 1961/62-es szezonban fordult elő az, hogy a birminghami csapat oda-vissza verje az Ágyúsokat a bajnokságban. Nehezen lehetne azt állítani, hogy a vendégek a mérkőzés esélyesei 13.50.

9. Az Arsenal eddig mindössze egyszer kapott ki otthon első osztályú bajnokin, amikor a West Brom volt az ellenfél, pedig már 11 ilyen mérkőzést rendeztek. A hazai csapat számít favoritnak 1.27.

8. Az Arsenal legutóbbi 20, West Brom elleni első osztályú bajnokiján rendre megszerezte a vezetést. Ez alighanem csütörtökön sem lesz másképp 1.19.

7. Ugyanakkor az Ágyúsok legutóbbi hat hazai bajnokijukból csak kettőt nyertek meg (2-2-2). Egy döntetlen most is benne van a pakliban 6.10.

6. A West Brom legutóbbi kilenc idegenbeli győzelme alkalmával nem kapott gólt, ráadásul ebből a kilenc diadalból nyolc 1-0-s volt. Igencsak jól járnánk, ha ilyen arányban győznének a vendégek csütörtök este 25.00.

West Bromwich Albion v Norwich City - Premier League : News Photo

5. Tony Pulis menedzserként még csak egy meccset nyert az Arsenal ellen, pedig már hét alkalommal is bizonyíthatott. Ennek alapján nem volna túl meglepő, ha a hazai csapat nyerné mindkét félidőt 1.84.

4. Olivier Giroud a legutóbbi 12 Premier League meccsén gólképtelen maradt — ilyen hosszú eredménytelenséggel még nem nézett szembe, mióta Angliában játszik. De a szorzók alapján még így is arra van a legnagyobb esély, hogy ő szerzi az első gólt 3.95

3. A West Brom a negyedik legszabálytalanabb csapat a bajnokságban, a játékosai eddig összesen 59 sárgát és három pirosat gyűjtöttek. Közülük kiemelkedik Caludio Yacob, aki már hét sárga lapnál jár és könnyen összejöhet számára a nyolcadik 3.75.

2. Alexis Sanchez legutóbbi három meccsén rendre eredményes volt és mérkőzésenként átlagosan 3,6 alkalommal lő kapura  — ebben a tekintetben holtversenyben az első a Premier League-ben, Philippe Coutinhóval, Sergio Agüeróval és Harry Kane-nel holtversenyben. Sanchez esetleges duplázása szép pénzt hozna a konyhára 6.50.

1. A West Brom 31 bajnoki góljából csupán három született a tizenhatoson kívülről és az Arsenal 56 találatából is mindössze kettő volt olyan, amit így szereztek. Itt az ideje, hogy Mesut Özil lába elsüljön a büntetőterületen kívül 12.00.