Tíz hasznos statisztika az Arsenal–Sunderland bajnokihoz


10. Az Arsenal még soha nem veszített hazai PL meccset a Sunderland ellen (10 győzelem, öt döntetlen).

9. Egyébként is az Ágyúsoknak kedvez a mérleg: a legutóbbi 26 Sunderland elleni bajnokiból csak egyet veszítettek el, 16 győzelem és 9 döntetlen mellett.

8. Az egyetlen közelmúltbeli Sunderland siker 2009-re datálható, akkor 1-0-ra nyertek hazai pályán az Arsenal ellen.

7. David Moyes több Premier League meccset veszített Arsene Wengerrel szemben, mint bármelyik más menedzser ellenében (15).

6. Az Arsenal legutóbbi 16 hazai bajnokijából csak egyet veszített el, még a Watford ellen januárban. Ezt leszámítva 12-szer nyertek és 3-szor ikszeltek.

5. Wenger csapatának ez lehet zsinórban a negyedik olyan hazai bajnokija, melynek során nem kap gólt. Ilyen sorozatra utoljára 2014 februárjában voltak képesek.   

4. A Sunderland 15 idegenbeli meccse során 10-szer maradt gólképtelen. Egyébként az egész szezonban 19 olyan meccsük volt, amikor nem voltak eredményesek, az egész mezőnyben nem találunk ilyen csapatot.

3. Olivier Giroud lehet a harmadik olyan Arsenal játékos, aki 50 gólig jut az Emirates gyepén. Előtte Theo Walcott és Robin van Persie érte el ezt a számot.

2. Giroud legutóbbi 4 Sunderland elleni meccsén ugyanennyi gólt szerzett - kettőt ezek közül a két csapat őszi meccsén lőtt.

1. Alexis Sanchez az egyetlen olyan játékos a Premier League-ben, aki két számjegyű gólt és gólpassz mennyiséget jegyezhet ebben a szezonban (21 gól és 10 gólpassz).