Tíz hasznos statisztika az Arsenal-Norwich bajnokihoz


10. Az Arsenal legutóbbi 16 Norwich elleni meccséből csupán egyet veszített el és azt is jó régen, egészen pontosan 1992 augusztusában. Nem meglepő módon az Ágyúsok számítanak favoritnak 1.27.

9. Tavaly novemberben 1-1-es döntetlent játszottak a felek. A legutóbbi öt szezon során legalább egyszer rendre az Arsenal nyerte a két együttes párharcát, úgyhogy nem véletlenül van ilyen magas odds már az X2-re is 4.20.

8. Mesut Özil nyolc gólnál jár és a novemberi meccsen eredményes volt a Norwich otthonában. Jól járunk, ha az Arsenal játékmestere (aki nem mellesleg 18 gólpassznál jár) szerzi majd az első találatot 8.00.

7. Az Arsenal a legutóbbi öt alkalommal, amikor a Norwich házigazdája volt, rendre három, vagy több gólt szerzett meccsenként. Egy 3-0-s hazai győzelem simán benne van a pakliban 8.00.

6. Ugyanakkor a Norwich is rendre betalált a legutóbbi öt, Arsenal vendégeként lejátszott mérkőzésen. Mindenesetre meglepődnénk, ha a vendégek lőnék az első gólt 4.25.

Norwich City v Sunderland - Premier League : News Photo

5. Az Arsenal veretlen maradt a legutóbbi hat meccsén, viszont az előző hétvégén gólképtelen maradt a Sunderland elleni bajnokin (0-0). Ezt megelőzően 11 mérkőzésen rendre betaláltak az Ágyúsok, úgyhogy elég nehéz elképzelni egy olyan forgatókönyvet, mely szerint nem lőnek gólt szombat este 9.00.

4. A múlt heti gól nélküli döntetlen előtt Alexis Sanchez zsinórban öt mérkőzésen is eredményes volt. Szombaton visszatérhet minden a rendes kerékvágásba mondjuk azzal, hogy a chilei csatár szerzi az első találatot 4.50.

3. Az Arsenal lőtte a legtöbb gólt az első félidőben ebben a PL szezonban (33). Könnyen előfordulhat, hogy 2-0-ra vezetnek majd már az első félidőben 6.00.

2. Olivier Giroud 20 gólos a bajnokságban, viszont január közepe óta nem talált be. Ettől még megtörténhet, hogy ő szerzi az utolsó gólt 4.00.

1. Az Arsenal játékosai követték el a második legkevesebb szabálytalanságot ebben a Premier League szezonban. Meccsenként átlagosan 9,1 alkalommal szabálytalankodnak, a játékosok összesen 38 sárgát és 4 pirosat kaptak.  Ugyanakkor bőven van arra esély, hogy Francis Coquelin besárgul majd 3.20.