Tíz hasznos statisztika az Arsenal–Manchester City bajnokihoz


10. Hazai pályán jól megy az Arsenalnak a Manchester City ellen: a legutóbbi 19 meccsből csak egyet veszítettek el az Ágyúsok pályaválasztóként, 12 alkalommal győztek és 6-szor ikszeltek. Ennek ellenére nem a hazai csapat számít favoritnak 3.15.

9. Az előbb vázolt periódusban a Manchester City egyetlen győzelme 2013 januárjában történt, akkor 2-0-ra nyert a City az Emirates gyepén. Egy ilyen arányú vendégsiker most szép pénzt hozna 14.00.

8. Az Arsenal összesen 50 alkalommal győzte le pályaválasztóként a City-t az angol elsőosztályban, ennél többször csak az Everton házigazdájaként nyertek az Ágyúsok. Jó kis odds van az 1X-re 1.67.

7. Ebben a szezonban már játszott egymással ez a két csapat, akkor a Manchester City 2-1-re nyert az Etihadban. A vendégek számítanak esélyesnek vasárnap 2.30.

6. Az 1975/76-os kiírás óta először fordulhat elő, hogy a City kétszer is legyőzi Arsenalt egy szezonon belül. Ennek eléréséhez nagy lépés volna, ha ők szereznék az első gólt 1.72

5. Az Arsenal legutóbbi öt bajnokijából négyet elveszített. Ha megint kikapnak, akkor az zsinórban a harmadik vereségük lesz, ilyen mindössze csak négyszer fordult elő azóta, hogy Arsene Wenger ül a kispadon. Egy iksz is benne van a pakliban 3.70

4. A Manchester City-nek viszont ez lehet zsinórban negyedik kapott gól nélküli bajnoki győzelme idegenben. Ilyen sorozatra 1903 óta nem volt náluk példa 5.10.

3. Pep Guardiola korábban már kilenc alkalommal találkozott Arsene Wenger csapatával és csak kétszer kapott ki (két iksz és öt győzelem mellett) 1.39.

2. Alexis Sanchez 18 gólt szerzett már ebben a bajnoki szezonban, de ebből csak hármat lőtt a PL első tíz helyezettjének. Ettől még azért betalálhat vasárnap 2.60.

1. Yaya Toure az aktuális kiírásban nyolc gólt rúgott idegenben és most is van arra esély, hogy eredményes lesz 3.95