Tíz hasznos statisztika az Arsenal-Chelsea bajnokihoz


10. A Chelsea utoljára 2011 októberében kapott ki Premier League meccsen az Arsenaltól, azóta veretlenek velük szemben a londoni kékek (6-3-0). Ennek ellenére nem vendégek számítanak favoritnak 3.15.

9. Az Arsenal képtelen volt gólt rúgni a legutóbbi hat Chelsea elleni meccsén. Utoljára a Theo Walcott volt eredményes ellenük még 2013 januárjában, de akkor is a Chelsea győzött 2-1-re. Benne van a pakliban, hogy kapott gól nélkül nyer majd a vendégcsapat 6.00.

8. A Chelsea mérlege elég jó az Emirates-ben: a legutóbbi 11 alkalomból ötször nyertek négy iksz és két vereség mellett. Szép odds van az X2-re 1.64.

7. Az előző szezonban az Arsenalból összesen három játékost állítottak ki, amikor a Chelsea ellen játszottak. Jól járunk, ha Francis Coquelin piros lapot kap szombaton 21.00.

Chelsea players celebrate a goal

6. Az Arsenal veretlen maradt a legutóbbi hat tétmeccsén és a legutóbbi két mérkőzésén négy-négy gólt szerzett. Az oddsok alapján a hazai csapat esélyesebb a győzelemre 2.35

5. Ebben a szezonban az Ágyúsok átlagosan 2,4 gólt rúgnak mérkőzésenként, de meglepő volna, ha ezen a meccsen 2,5 fölött termelnének 4.50.

4. A Chelsea legutóbbi három meccsén rendre két-két gólt kapott mérkőzésenként. Egy 2-2-es döntetlen szép pénzt hozna a konyhára 12.50.

3. Alexis Sanchez a legutóbbi négy hazai bajnokiján gólképtelen maradt, az összes eddigi gólját idegenben szerezte. Szombaton jóvá tehet mindent, ha megszerzi az Arsenalnak a vezetést 6.30.

2. Diego Costa eddig öt gólnál és egy gólpassznál jár az aktuális PL szezonban. Ebben a tekintetben ő rendelkezik a legjobb mutatóval és nem kizárt, hogy duplázik majd az Arsenal otthonában 12.00.

1. A Chelsea-nél (4) csak a Stoke kapott több gólt (6) rögzített játékhelyzetből ebben a bajnoki szezonban. Olivier Giroud fejesgóljának nem csak az Ágyúsok örülnének 7.00.