Tippek szombati PL meccsekhez


Aston Villa2.70  döntetlen3.33  Everton2.70

Véletlen egybeesés vagy sem, az Everton sokkal jobb formában futballozik bajnoki meccseken mióta kiesett az Európa Ligából. Tizenöt lehetséges pontból tizenhármat szereztek, miután a Dinamo Kijev 5-2-es összesítéssel búcsúzatta őket.

A másik oldalon az Aston Villa kis szerencsével megőrizhette volna veretlenségét, de 3-2-re kikaptak a Manchester City vendégeként az előző fordulóban.

Érdemes lesz Christian Bentekére figyelni, aki – mint Emmanuel Adebayor az előző szezonban – szárnyakat kapott Tim Sherwood irányítása alatt és akár el is döntheti majd ezt a meccset.

Tipp: Első gól – Christian Benteke @ 5.00

Eredmény tipp: Aston Villa-Everton 2-1 @ 9.00

 

Liverpool1.38  döntetlen5.00  Queens Park Rangers9.00

Queens Park Rangers v Liverpool - Premier League : News Photo

A hazai győzelemért kínált viszonylag alacsony odds azt sugallhatja, hogy a Liverpool simán hozza majd ezt a mérkőzést, pedig ez korántsem biztos. Legutóbbi három tétmeccsükön nyeretlenek maradtak Gerradék és csak egy gólt rúgtak – ez mindenképpen jelzésértékű.

Raheem Sterling és Philippe Coutinho góljai mindig jól jöttek, de ettől még a Liverpoolnak óriási szüksége van egy új csatárra (talán még Charlie Austin leigazolása is hatalmas segítség lenne a Mersey partján).

Nem mellesleg Austin góljára egészen jó szorzó van, csapata viszont nincs jó formában. Így aztán nagy eséllyel a hazaiak otthon tartják majd mindhárom pontot.

Tipp: Gólok száma 3,5 felett @ 2.50

Eredmény tipp: Liverpool-Queens Park Rangers 3-1 @ 9.50

 

Sunderland4.00  döntetlen3.30  Southampton2.05

A hazaiak maradtak a kiesőhelyen, miután múlt héten csak 1-1-es döntetlent játszottak a Stoke vendégeként. A Southampton pedig még az első ötben végezhet, ha összekapja magát: jelenlegi formájuk meglehetősen hullámzó.

Visszatérve a Sunderlandre, most úgy alakul a szezonjuk, mint tavaly. Azaz az utolsó pillanatig izgulhatnak azon, hogy bennmaradnak-e. A kulcs ebben Jermain Defoe játéka lehet, és arra számítok, hogy a válogatott játékos góllal segíti ponthoz csapatát.

Tipp: Jermain Defoe gól @ 3.90

Eredmény tipp: Sunderland-Southampton 1-1 @ 6.50

 

Swansea City2.25  döntetlen3.35  Stoke City3.35

FBL-ENG-PR-STOKE-SWANSEA : News Photo

Múlt héten erőtlennek neveztem a Swansea-t, de a 3-2-es győzelmük Newcastle-ben egészen mást mutat. Ugyanakkor a Stoke biztos nem adja majd olcsón a bőrét, a vendégek az eddigi egyik legjobb szezonjukat futják.

Charlie Adam, vagy éppen Gylfi Sigurdsson góljaira most is nagy esély van, de én mégis Jon Walters eredményessége mellett teszem le a voksom, miközben a két csapat majd osztozik a pontokon.

Tipp: Jonathan Walters gól @ 5.00

Eredmény tipp: Swansea City-Stoke City 1-1 @ 6.25

 

West Ham2.25  döntetlen3.40  Burnley3.30

A Burnley gondjait nagyszerűen mutatja az a tény, hogy legutóbbi hat bajnokiján mindössze egy gólt tudott szerezni. Mondjuk az pont a Manchester City ellen történt és azzal 1-0-ra nyert is Burnley, de azóta láthattuk, hogy ez inkább valamiféle véletlen lehetett.

Ez a párosítás egy igen érdekes statisztikára is rávilágít: a West Ham játékosai fejelték a legtöbb gólt a bajnokságban (15) és a Burnley kapott góljainak 33%-a fejesgól.

A hazaiak egyébként nincsenek jó formában, a Burnley simán elcsíphet egy pontot.

Tipp: Gólok száma 2,5 alatt @ 1.81

Eredmény tipp: West Ham-Burnley 1-1 @ 7.50