Szilveszteri meccsparádé Angliában


A Premier League 2016/17-es szezonjából már 180 találkozót játszottak le, és a mérkőzések 48 százalékán hazai győzelem született. A statisztika nagyjából azt is megmutatja, hogy nagyságrendileg csak minden ötödik mérkőzésen születik döntetlen, és a 29 százalékán vendég siker. Ezért érdemes a figyelmünket olyan csapatok felé irányítani, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak saját stadionjuk gyepén, vagy épp botrányosan szerepelnek idegenben, mert ezekkel a csapatokkal magas oddszokat foghatunk ki. Szerencsére a szilveszteri Premier League fordulóban is találkozhatunk ilyen együttesekkel. A Burnley és a Leicester City nem nyert meccset idegen, sőt a két klub az idény feléig három pontot szerzett összesen. Borzasztó vendégmérlegüket hazai pályán kompenzálják.

A forduló rangadójáról, Liverpool-Manchester City mérkőzésről szóló taktikai elemzést és tippeket itt találja!

Burnley 2.40, Döntetlen 3.30, Sunderland 3.30

A Burnley hazai pályán fogadja a Sunderland csapatát, ami óriási esély a csapat előtt arra, hogy begyűjtse a három pontot. A Burnley idegenben csak egy pontot szerzett (igaz, azt épp a Manchester United ellen), és mindössze két gólt lőtt. Szerencsére most otthon szilvesztereznek, ahol bármire képesek lehetnek. Idén már legyőzték a Liverpoolt és az Evertont, és csak a hajrában szerzett góllal nyert itt az Arsenal. Otthon legutóbbi öt összecsapásukból négyet megnyertek, így a kiesés ellen küzdő, vendégségben csak 4 pontot szerző Sunderland ellen jó esély nyílik eltávolodni a kiesőzónától.

Érdekesség, hogy a Burnley az ötödik legjobb klub, ha a hazai tabellát tekintjük, több pontot gyűjtöttek a Manchester City és a Manchester United együttesénél is.

Tipp: Burnley @ 2.40

Leicester City 2.05, Döntetlen 3.65, West Ham 3.80

A címvédő Leicester City idei formája csalódást keltő a tavalyi bravúros menetelést követően. A kiscsapat ismét a kiesés ellen küzd, azok ellenére, hogy a Bajnokok Ligájában és hazai pályán fantasztikus a teljesítményük. Sikerült már megverjék a Manchester Cityt, de nem kaptak ki az Arsenaltól sem, ráadásul a kiscsapatokat rendre megszórják.

Az ellenfél az a West Ham lesz, aki jó formába lendült, sorozatban három összecsapást is megnyert. Azonban ez az adat megtévesztő lehet, hiszen az első tízben lévő együttes még nem kaptak el idén. Bár a Leicester nem top10-es együttes idén, de hazai formája megsüvegelendő. Bár itt is a hazai siker tűnik a papírformának, de talán itt érdemes a gólok számára is tekintettel lenni.

Ahogy korábban említettük, a Leicester képes otthon sok gólt rúgni, míg a West Ham idén már háromszor is kikapott azok ellenére, hogy két gólt lőtt az adott találkozón. Mindkét együttes meccseinek kétharmadán több mint 2,5 gól esik, nagy valószínűséggel most sem a védekező felfogás fog dominálni.

Tipp: 3,5 gól felett @ 3.15