Rajtol a Premier League!


Manchester United 1.35, Döntetlen 5.00, Swansea City 9.80

Bizonyos szempontból irigylésre méltó helyzetben van a manchesteri csapat, hiszen az idei évben nem kell külön figyelmet fordítania Van Gaalnak a nemzetközi kupameccsekre és az ezzel együtt járó rotációra. A tavalyi Liverpool példája jól mutatja, sokat számíthat a kipihentebb keret, így az új menedzserrel készülő Vörös Ördögök számára minden adott arra, hogy visszatérjenek a Premier League élmezőnyébe.

A tavalyi csúfos hetedik helyezés után, a gárda célja nem lehet más, mint a dobogó elérése. A tavalyi szezonban nem sikerült Moyes-nak megtalálni azt a kezdőt, amire építhetett, különösen Wayne Rooney szerepkörének kérdése maradt megoldatlan. Az angol csatár az utóbbi öt évben kétszer is produkált harminc gól feletti szezont, viszont tavaly mindössze 19 góllal lett a United legeredményesebb támadója.

A holland szakembernek ezek ellenére nem lesz könnyű dolga, hiszen olyan nevek távoztak a keretből, mint Vidic, Ferdinand vagy Evra, visszavonult Ryan Giggs, míg a nevesebb érkezők oldalán Ander Herrera és Luke Shaw szerepel eddig. Minden bizonnyal még erősödni fog a keret, de ez már aligha lesz hatással a szezonnyitó, Swansea elleni meccsre.

A Swansea tavaly is szimpatikus kiscsapat hatását keltette, a tizenkettedik helyen végző walesi egylet keretében is szép számmal cserélődtek ki a játékosok. Ettől függetlenül a nyitómeccs esélyesei nem ők, meglepetés lenne, ha ponttal távoznának az Old Traffordról.

Tipp: Gólok száma 2.5 felett – Igen 1.69

Arsenal 1.25, Döntetlen 5.90, Crystal Palace 14.00

Kisebb londoni rangadók is tarkítják a nyitóforduló programját, közülük talán az Arsenal mérkőzését kísérheti nagyobb figyelem hazánkban a West Ham-Tottenham meccsel szemben. A tavalyi FA-kupa győztes fővárosiak hosszú idő után nyertek ismét valamit, de érthető okokból Arsene Wenger idén is szeretne valamit a vitrinbe tenni. A francia szakember hároméves szerződéshosszabbítást írhatott alá, ráadásul a brazil homokban pihenhette ki az idény fáradalmait. A csapat tavaly a negyedik helyen végzett, igaz a legtöbb időt ők töltötték el a tabella élén, nüánszokon múlt, hogy végül ilyen kimenetele lett a bajnokságnak. Az Ágyúsok legnagyobb probléma az volt tavaly, hogy az idegenbeli mérkőzéseken a nagyobb csapatok ellen rendre betlizett a gárda, ráadásul az öt-hat kapott gól már-már arcpirítóan soknak nevezhető. A védelem összehangolása kulcsfontosságú lesz, hiszen Thomas Vermaelen a Barcelona csapatába igazolt, aki a világbajnokságon jól, az idény során kevésbé meggyőzően szerepelt.

A kisebbik londoni csapat az előző év végén elképesztő hajrával menekült a kiesőzóna elől, az utolsó nyolc meccsükön pusztán egy vereséget szenvedtek két döntetlen és öt győzelem mellett. A Palace a tavalyi évben mindössze 33 rúgott góllal végzett a 11. helyen, mindenképp a támadásokban kell fejlődjenek. A felsőházi csapatok ellen idegenben nem sok esélyük volt, egy Everton elleni meccs kivételével mindig kikaptak, a nyitóforduló nagy meglepetése lenne, ha ponto(ka)t rabolnának az Arsenaltól.

Tipp: Hendikep kezdése 0-1 – Arsenal 1.80

Liverpool 1.32, Döntetlen 5.40, Southampton 10.00

Nem pusztán a Pool tavalyi szereplése és neve miatt szerepel ez a meccs is az összállításunkban, hanem a két csapat közt lezajlott nyári tranzakciók miatt is. A Vörösök a Luis Suarezért kapott pénz jelentős hányadát a Soton kulcsjátékosainak megszerzésére költötték, így már a csapat tagja Adam Lallana, Dejan Lovren és Rickie Lambert is. Fontosabb érkező még Lazar Markovics, Emre Can és Divock Origi, igaz Suarez pótlása így is megoldhatatlan feladatnak tűnik.

A csapatnak idén már a Bajnokok Ligájában is helyt kell állnia, de talán a bajnoki cím (főleg a tavalyi forgatókönyv ismeretében) ismét prioritást élvezhet Liverpool városában.

A vendégek tavaly meglepetéscsapatnak számítottak, idén egy ilyen szétesőben lévő kerettel ezt a teljesítményt aligha ismétlik meg. Nyolcadik helyüket elsősorban a stabil lábakon álló védelmüknek köszönhették, kevesebb gólt kaptak, mint jelenlegi ellenfelük, így tényleg érthető a lIverpool átigazolási politikája.

A legnagyobb sztár mindkét csapatot elhagyta, de míg a Liverpool oldalán még mindig ott van Sturridge, addig a javarészt Hollandiából erősítő vendég csapat jövőbeli teljesítményét még homály fedi.

Tipp: Sturridge gólt lő 1.85

Newcastle 5.25, Döntetlen 4.10, Manchester City 1.65

A tavalyi bajnoknak nehéz dolga lesz, ha meg szeretné védeni a címét. A Liverpool jól erősített uruguayi csatára árából, a városi rivális United egy kiváló szakembert ültetett a kispadra, tavaly Wengerék is versenyben voltak, és természetesen nem szabad megfeledkezni Mourinho kékjeiről sem.

A csapatból igazán nagy nevek nem távoztak, viszont sikerült megszerezni a Porto játékosát, Mangala 40 millió euróért érkezett, ráadásul sikerült kölcsönbe venni Frank Lampardot is, akit furcsa lesz látni a kéknek ezen árnyalatában.

A sorsolás talán a City-vel volt a legkegyetlenebb, hiszen a tavalyi tizedik helyezett Newcastle vendégei lesznek. Ezt követően egy Liverpool elleni rangadó következik hazai pályán, majd a negyedik és ötödik héten a londoni Arsenal-Chelsea duó ellen kell villantsanak.

A Szarkák elég komolytalanul vették a bajnokság végét, hiszen sem Európa, sem a kiesés szele nem érintette meg őket. Tavaly oda-vissza kikaptak a Citytől, ráadásul úgy, hogy gólt sem szereztek, most is vendég győzelem várható.

Tipp: Manchester City 1.65

A négy tipp eredő oddsza: 9.29