Premier League: Öt tipp a vasárnapi PL meccsekre


QPR-Liverpool: Mario Balotelli gól bármikor – 2.23

Daniel Sturridge sérülés miatt kihagyja majd a találkozót, így Mario Balotelli megint társ nélkül marad elöl - ebben a szezonban összesen csak egy órát játszottak együtt a csatársorban, de az elég meggyőző volt (a Tottenham elleni 3-0-s siker alkalmával).

Az olasz támadó a vörösök edzőközpontjában töltötte a válogatott meccsek alatti szünetet, miután nem került be az olasz válogatott keretébe. Még mindig adós góllal a Liverpool színeiben, de most elérkezett az idő arra, hogy betaláljon.
 

Stoke-Swansea: Hazai – 2.47

A másik vasárnapi meccs sok szempontból is érdekes lesz, és nem utolsó sorban azért, mert két olyan csapat találkozik, amelyeknek játékát a legnehezebb kiismerni.

Mindkét gárda élvezetes meccseket szokott játszani, bár a Swansea esetében a kezdeti derűlátó hozzállásnak már nyoma sincs az utóbbi hetekben. A Stoke pedig már kétszer is kikapott otthon: az Aston Villa és a Leicester vitte el tőlük a három pontot. Ennek ellenére a hazaiak sokkal jobbak annál, mint amennyire eredményeik mutatják. Ráadásul az előző szezonban csak négy bajnokit veszítettek el otthon, úgyhogy itt az ideje, hogy minden visszatérjen a régi kerékvágásba.

Stoke-Swansea: Peter Crouch gól bármikor – 2.90

A válogatott meccsek miatti szünetben Peter Crouch-nak volt ideje magát kipihenni, miután legutóbbi három meccsén két gólt lőtt. Ezek a találatok összesen négy pontot értek csapatának, úgyhogy jöhet a következő.

A langaléta támadónak amúgy is jól megy a Swansea ellen, az ellenük lejátszott legutóbbi öt meccsen négy gólt lőtt a walesieknek, könnyen lehet, hogy vasárnap délután újra betalál.

 

QPR-Liverpool: Steven Gerrard lapot kap – 4.00

Steven Gerrard az utolsó három meccsének mindegyikén sárga lapot kapott. Ez már csak azért is elgondolkodtató, mert előtte 14 meccsen nem kellett a bírónak a zsebéhez nyúlnia egy-egy belépője után.

Ebből néhányan hajlamosak azt a következtetést levonni, hogy a 34 éves középpályásnak már túl gyors a tempó és ezért szabálytalankodik annyit. Ugyanakkor Gerrardnak akkora tekintélye van a pályán (nem érdemtelenül), hogy már csak ezért is mindent megtesz majd azért, hogy legyőzzék aktuális ellenfelüket. Pont ezért nem lenne megelepő, ha a nagy akarásban túllépné azt a bizonyos határt, és újra besárgulna.


QPR-Liverpool: A vendégcsapat gólt szerez büntetőből – 6.00

Gerrard jelenléte nem biztos, hogy csak lapokat hoz, hanem büntetőből szerzett gólt is. Rendszeresen ő lövi a 'Pool tizenegyeseit, de ebben a szezonban még csak egyet ítéltek meg a vörösök javára.

Lassan érik a következő, és ki más lőhetné azt, mint Gerrard, aki nagyon ritkán hibázik tizenegy méterről.