Premier League: Idegenben kell nyerjenek a nagyok


Hull City 6.25, Döntetlen 3.90, Chelsea 1.60

Érdekes összecsapásra lehet számítani a hétvégi forduló nyitómérkőzésén. A Chelsea annak az élvonalbeli triónak a tagja, amely elszakadni látszik a többiektől, így nem kell különösebben magyarázni mennyire fontos ez a meccs a londoniak számára. A csapat hullámzó teljesítményt nyújt idegenben, hiszen a tíz idegenben megvívott mérkőzésnek csupán a felét nyerték meg a londoni kékek. Jelenlegi formájuk bíztató, hiszen a legutóbbi 10 találkozójukon csak egy vereséget szenvedtek, igaz hogy azt meglepetésre a Stoke otthonában hozták össze.

A Hull City hazai pályán domináns, pontjaik nagy részét otthon szerezték. Ékes példa a Liverpool felett aratott győzelmük (3-1), illetve a Manchester United ellen is csak peches körülmények közt kaptak ki (2-3). Ez a győzelem volt az egyetlen alkalom, hogy a Hull saját stadionjában több mint egy gólt kapott, így az akadozó Chelsea támadósortól sem kell feltétlenül többet várni.

Emiatt a legfőbb kérdés az, hogy az az egy gól mire lehet elég? A Chelsea meccsenként átlagosan kevesebb mint egy gólt kap, ezt rajtuk kívül csak az Everton és az Arsenal mondhatja el magáról. Így semmiképp sem számíthatunk találatokban gazdag mérkőzésre, nincs kizárva, hogy egy tipikus egygólos mérkőzést láthatunk.

Tipp: Alatt 2.5 @ 1.73

Newcastle United 5.25, Döntetlen 4.00, Manchester City 1.66

A Manchester City kitűnő formát mutat a bajnokságban, a legutóbbi 10 mérkőzés alkalmával egyetlen döntetlen rondít bele a szinte makulátlan képbe. Ettől függetlenül persze még mindig igaz az állítás, hogy a City nem győzött le idegenben olyan csapatot, akik az első 12 hely valamelyikén tanyáznak jelenleg, de a kisebb hullámvölgybe kerülő Newcastle most megfoghatónak tűnik.

Az első fordulóban találkozott a két csapat egymással, akkor sima 4-0 lett a vége, de ebből nem szabad kiindulni, viszont igaz, hogy élénk képzelőerő kell ahhoz, hogy ekkora differencia eltűnéséről fantáziáljunk. Mindkét csapat képes sok gólos mérkőzést játszani, a babakékek egy meccs kivételével mindig kaptak egy gólt vendégségben, de a Szarkák hálója is megzörrent az utóbbi öt hazai mérkőzésen.

Tipp: Mindkét csapat szerez gólt - Igen @ 1.53

Stoke City 5.85, Döntetlen 4.05, Liverpool 1.60

A statisztikák híveinek igazi csemege a Liverpool csapata. A Vörösök az utóbbi 10 mérkőzés mindegyikén beköszöntek az ellenfélnek, és a nem hazai pályán vívott meccseik 90%-án szereztek gólt (Vendég csapat szerez gólt - Igen @ 1.10). Ha még ez sem elég, akkor eláruljuk, hogy az összecsapásaik 70%-án jött a 2.5 felett fogadás (@ 1.73) és csak minden negyedik meccsen nem ők szerzik a nyitógólt (@ 1.37).

A Stoke elég hektikus, de pontjaik közel 80%-át szerzik hazai pályán, emiatt nem vennénk országos kettesre a mérkőzést. Ezt erősítendő érdemes megnézni az első forduló összefoglalóját, ahol pusztán 1-0-ra sikerült nyernie a Poolnak Sturridge góljával, melyhez egy kihagyott büntető is kellett. Igaz, nem a legfrissebb az élmény és Suarez is eltiltását töltötte, de kiindulópontnak megfelelő az eredmény. A Liverpool a többi csapathoz hasonlóan, nem szeret idegenben játszani, tíz ilyen megmérettetésükből pusztán csak hármon sikerült elhozni az összes pontot. Ha most nem akarnak leszakadni, akkor kötelező házi feladatnak tekintendő a vasárnapi meccs.

Tipp: Féidő/Teljes idő - 2/2 @ 2.35

Aston Villa 6.15, Döntetlen 4.15, Arsenal 1.57

A tabella veszélyes szegmensében található a hazai csapat, hiszen a 11. pozíció ellenére csekély két győzelemnyire találhatóak a még kieső Crystal Palace-tól. Persze az Arsenal sincs irigylésre méltó helyzetben, hiszen a legapróbb bukást is előzéssel torolják meg az ellenfelek.

Ennek ellenére nem valószínű, hogy megremegnek az Ágyúsok, hiszen az Aston Villa az egyik leggyengébben teljesítő csapat hazai pályán, egyedül a Sunderland tud felmutatni kevesebb pontot a saját pályáján. Gyakorlatilag a meccseik 60%-án nem lőttek gólt a Villa Parkban, ráadásul ötből négy meccsen gólt is kapnak.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy az Arsenal a legeredményesebb csapat idegenben, nem kell atomfizikusnak lennünk ahhoz, hogy a megfelelő következtetéseket levonjuk. Persze a sérülések nem kímélik Arsene Wenger csapatát sem, Giroud felépülni látszik, míg Theo Walcott ebben a szezonban már nem léphet pályára. A téli szünetben emiatt valószínű érkezik csatár, hiszen Bendtner mögött vékonyka a pad.

Tipp: Arsenal @ 1.57

A négy tipp eredő oddsza: @ 9.77