Premier League fordulóval indul az év


Swansea 5.50, Döntetlen 4.15, Manchester City 1.60

2014 első mérkőzésének a walesi Swansea ad otthont, ahol egy kifejezetten nehéz feladattal kell szembenézzenek, hiszen a tabella második helyén álló Manchester City látogat hozzájuk.

Több szempontból is kellemetlen ellenfélnek számítanak a manchesteriek, hiszen amellett, hogy torony magasan a legtöbb gólt ők lőtték a bajnokság első felében (54), a City a legjobb formában lévő csapat is. Legutóbbi nyolc mérkőzésük alatt egyszer vesztettek pontot, pedig olyan ellenfelekkel is szembe találkoztak ezen sorozat alkalmával, mint a Tottenham, a Liverpool vagy az Arsenal.

Az angol sorsolási szisztémának köszönhetően kiváló viszonyítási alap lehet legutóbbi mérkőzésük, hiszen december elsején játszották az odavágót. Akkor 1-0-s félidei vezetés után sima 3-0 lett a végeredmény Nasri duplájának köszönhetően, így természetesen meglepetés lenne, ha Swansea akár csak egy pontot is otthon tudna tartani.

A hazaiak kifejezetten rossz passzban vannak, öt meccs óta nyeretlenek, ráadásul otthoni környezetben pusztán kétszer sikerült nyerniük. A nagycsapatok ellen rendszeresen kapnak két gólt, minden bizonnyal ez most sem lesz másképp. Ennek ellenére szoros, vendég győzelem várható.

Tipp: Manchester City @ 1.60

Southampton 3.70, Döntetlen 3.40, Chelsea 2.05

A Southampton az ígéretes szezonkezdetet követően november óta zuhanórepülésben van. A dél-angliaiak legutóbbi nyolc mérkőzésükből pusztán egyet nyertek meg, ráadásul azt is a felkelésektől sem mentes Cardiff otthonában sikerült összehozni. Egy képzeletbeli kéthónapos minitabellán csak a West Ham és a West Brom lenne mögöttük, míg a Chelsea ugyanitt a második lenne.

Ettől függetlenül a vendégsiker nem garantált, hiszen a hazai pályán közel hibátlan londoniak idegenben még nem győztek le a 14. helynél magasabban jegyzett csapatot. Az őszi fordulóban egymás ellen megvívott meccsük sem dőlt el hamar, hiszen a félidőben még Rodrigez góljával vezettek a Szentek. A fordulást követően fordítani tudott a Chelsea, de a 3-1-es végeredmény csak az utolsó pillanatokban alakult ki.

Meglepő lenne, ha gólesővel nyitná a két gárda az évet, hiszen a két csapat védelmei nem kaptak 20-20 gólnál többet a szezon első felében.

Tipp: Alatt 2.5 @ 1.87

Fulham 2.35, Döntetlen 3.30, West Ham United 3.10

Kiesési és egyben londoni rangadót is rendeznek január elsején a Craven Cottage gyepszőnyegén. Persze korai még erről beszélni, hiszen a mezőny nem csak a felsőházban, hanem utolsó helyeken is rendkívül sűrű. A 11. helyen tartózkodó Swansea is pusztán két győzelemnyi távolságban található mindkét résztvevő számára, ezért hatalmas csalódást jelente mindkét csapat számára, ha döntetlen születne. Ha valamely csapat megszerzi a három pontot, szinte biztos hogy elkerül a kieső helyek egyikéről, de hogy ki lesz az, nehéz megjósolni.

A Fulham képes jó játékot mutatni, de mivel a legtöbb gólt kapták a Premier League-ben (41), így sajnos jogosan helyezkednek hátrébb a tabellán. Egyértelmű, hogy van számukra kiút, hiszen a hátsóbb régiókban szereplő csapatok közül többet is legyőztek idén, viszont a végelszámolásnál sokat számító döntetlenek rendre elmaradnak és inkább a Fulham ellen dolgoznak. A hazaiak 15 mérkőzés óta nem kényszerültek pontosztozkodásra, fontos lenne, hogy ezt most is elkerüljék, csak pozitív előjellel.

A West Ham nem riad vissza a 0-0 végeredménytől, idén öt alkalommal is gól nélküli döntetlent játszottak. Ha van mérkőzés, amelyen erre nem érdemes játszani, az mindenképp ez, főleg annak tudatában, hogy november 30-án 3-0 arányban legyőzték soros ellenfelüket.

Tipp: Félidő - Döntetlen @ 2.16

Manchester United 1.78, Döntetlen 3.80, Tottenham 4.50

Két olyan csapat találkozójával zárul a 2014-es év első fordulója, akiknek kispadján tavaly ilyenkor még más ült. Persze a két váltás eltérő okokra vezethető vissza, hisz az egyiket egy legenda visszavonulása, míg a másikat az eredménytelenség ihlette.

Kissé meglepő módon ez a két csapat jobban szerepel idegenben, mint hazai pályán, de ezek ellenére is jóval sanszosabb a hazai győzelem, mint a másik kettő kimenetel.

A Manchester United legutóbbi négy meccsét hozta, bár mindenképp meg kell jegyezni, hogy nem a legmagasabban jegyzett ellenfeleket kapta Moyes együttese ebben az időszakban. A Tottenham hasonló jó formát mutat, legutóbbi hat mérkőzésén pusztán az edzőbuktató 0-5 sikerült csúfra, bár a legrosszabb formában lévő West Brom elleni döntetlen is arcpirítónak nevezhető.

A két csapat mérkőzései általában látványos, gólra törő játékot hoznak, kereken egy hónappal ezelőtt 2-2 lett a végeredmény. A két csapat jelenleg azonos mennyiségű pontot gyűjtött (34), így aki itt nyerni tud, az folytathatja a felzárkózást az élmezőnyhöz, míg aki vereséget szenved, annak akár 10 pontnál nagyobb is lehet a lemaradása az első helyezetthez képest.

Tipp: Felett 2.5 @ 1.68

A négy tipp eredő oddsza: @ 10.86