Premier League - A 37. fordulóban már nem lehet hibázni


Newcastle 2.00, Döntetlen 3.60, Cardiff City 3.80

Az év talán legfontosabb mérkőzése vár a walesi csapatra. Ha most nem sikerül nyerniük, akkor akár a matematikai esélyüket is elveszíthetik a továbbjutásra. A Cardiff 51 év után jutott az élvonalba, de egy esztendőnyi kaland után lehet, hogy jövőre ismét a Championship mezőnyébe kell harcoljanak. Az esély azonban adott a pontszerzésre, a Newcastle körök óta gyakorlatilag nincs pályán, zsinórban hat vereséget szenvedtek el egyetlen rúgott góllal. A Cardiff hatalmas lehetőséget szalasztott el a múlt héten, sima 4-0 arányú vereségük a Sunderland ellen kifejezetten fájdalmas élmény. A Szarkák ezzel a mérkőzéssel búcsúznak idén a saját a St. James’ Parktól, de könnyen lehet, hogy ez a mérkőzés az ellenfél élvonalbeli búcsújától lesz emlékezetes.

Tipp: Mindkét csapat szerez gólt - Nem 2.35

Everton 4.75, Döntetlen 4.00, Manchester City 1.75

A hétvége leginkább téttel bíró meccsét játsszák Livepoolban, mert míg az Everton még próbál odaérni a BL-szereplés jelentő negyedik helyre, addig a City-nek tilos ponto(ka)t veszíteni a bajnoki címért vívott harcban. Jelenleg három pont a lemaradásuk a listavezető Poollal szemben, de mivel egy meccsel kevesebbet játszottak, így matematikailag ők a legesélyesebbek. Ha a manchesteri kékeknek szerencséje van, akkor az utolsó Aston Villa és West Ham elleni meccseknek az ellenfelek már biztos bennmaradóként, tét nélkül lépnek pályára.

Addig viszont túl kellene járniuk azon Everton eszén hazai pályán, akik eddig mindössze két alkalommal kapituláltak a Goodison Parkban. Az Everton pillanatnyi formája korántsem a legjobb, de a City képes idegenben betlizni. Ha nem otthon játszottak idén, akkor csak a meccsek felét nyerték meg, viszont így a 37. fordulóban akár a döntetlen is végzetes hiba lehet elnézve a Liverpool ellenfeleit.

Tipp: Hendikep kezdése 1-0 - Döntetlen 3.90

Chelsea 1.19, Döntetlen 7.00, Norwich City 17.00

Ha valakinek van országos egyes a szelvényén, akkor ez mindenképp az. A Chelsea nevető harmadikként érhet oda az élre, ráadásul Mourinho most már nem kell tartalékoljon, a legjobb kezdőcsapatot küldheti pályára a Norwich ellen. Az ellen a Norwich ellen, akiknek nem sikerült összekaparniuk a szükséges pontmennyiséget az utolsó pár forduló előtt, így elit ellenfelek ellen kellene összeszedjék azt a pár pontot, ami a bennmaradáshoz szükséges.

Mivel a Chelsea nagy valószínűséggel nem fogja ugyanazt a szívességet megtenni a Kanáriknak, mint amit megtett a Sunderlandnek, ezért egy esetleges Sunderland győzelemmel el is búcsúzhatnánk a következő esztendőre a sárga-zöld egyesülettől. Ennek minden realitása megvan, hiszen nem csak a hátralévő sorsolásuk bivalyerős, de ők szerepelnek az idei Premier League kiírásban a leggyengébben idegenben, és ők is lőtték a legkevesebb gólt is (28).

Tipp: Félidő/Teljes idő - 1/1 1.52

Crystal Palace 8.65, Döntetlen 4.95, Liverpool 1.38

A Palace már-már hihetetlen teljesítménnyel rukkolt elő az elmúlt pár fordulóban. Ők rúgták a legkevesebb gólt a bajnokságban (28-at, mint a Norwich), de ezek ellenére sikerült egy ötös győzelmi szériát összehozzanak a bajnoki hajrában. Emiatt gyakorlatilag tét nélkülivé vált számukra a bajnokság, így minden adott egy újabb gólzáporos Pool győzelemre. Csakhogy a Kristálypalota mérkőzésein rendkívül kevés gól születik, a meccsek 75%-án nem születik három találat, így Suareznek össze kell kapnia magát, ha gólt szeretne ismét szerezni.

A Liverpool számára természetesen óriási a tét, jelenleg csak gólkülönbséggel rosszabbak a Manchester City-nél, ezért ha gólzáporos meccsen sikerülne megalázni a Palace-t, akkor elérhető távolságba kerülne a bajnoki cím, akár pontazonosság esetén is. Ehhez azonban tényleg sokszor kellene betalálni, jelenleg nyolc gólnyi a differencia a két bajnoki esélyes csapat között, azért a legnagyobb kérdés, hogy mennyire veszi komolyan a találkát a hazai csapat.

Tipp: Hendikep kezdése 1-0 – Liverpool 2.02

A négy tipp eredő oddsza: 28.14