PL: a Wigan kupával a kézben esik ki


Nos igen, a Wigan, sőt nem is, inkább a Manchester City jól átcsűrt minket is a palánkon, mert a nagy csapat nem gondolta, hogy focizni is kellene a kupadöntőn, így a vendégek, akik úgy játszottak, ahogyan az erejükből tellett, elintézték maguknak, hogy ez a szezon ne csak egy kiesésről, és az Everton három perc alatti kibelezéséről legyen emlékezetes, hanem egyenesen a klub történetének legnagyobb sikerét harcolták ki Ben Watson góljával. A tündérmese megvolt, az meg egyenesen fantasy lenne, ha még a bennmaradás is összejönne nekik.

Arsenal 1.33, döntetlen 5.50, Wigan Athletic 8.50
Az Arsenalnak viszont nagyon kell a győzelem a BL-induláshoz, mivel amennyiben nem verik el otthon az újdonsült FA-kupa-győztest, sorsuk kikerül a kezükből, és a gyűlölt Tottenhamében lesz – a Spurs eggyel több meccsel és kettővel több ponttal áll pillanatnyilag. Már eleve a fáradság a vendégeket hátráltatja, hiszen az Arsenal több, mint egy hetet pihenhetett, míg  a Wigan játékosainak mindössze három nap jutott regenerálódásra, ráadásul több, mint fél csapatnyi játékosra nem számíthat továbbra sem Roberto Martínez – ez persze, mármint a sérültek, már a kupadőntőről is hiányoztak, de hát ha az ellenfél nem hajlandó focizni, akkor teljesen mindegy, hogy tartalékokból és volt MLS-játékosokból áll a védelem, vagy nyugdíjas kézmodellekből. Az Arsenal viszont akar majd focizni, nekik ugyanis sokkal fontosabb a BL, mint a Citynek volt a kupa, és mivel a Wigannek a bekkelés nem igazán megy, ha Cazorláék saját, labdabirtoklásra épülő játékukat akarják játszani, és miért ne akarnák, akkor ezt a minőségi különbségnek köszönhetően rá is tudják majd erőltetni a vendégekre, ami komoly kárt okoz majd nekik, úgyhogy nyugodtan mehet a hendi, sajnos el kell búcsúzunk az újdonsült kupagyőztestől, hiszen csak a győzelem jó nekik, már döntetlennel is kizúgnak.

Reading 6.50, döntetlen 4.25, Manchester City 1.50
A lehordott, mindennek elmondott és joggal szapult City is ma pótolja szombatról elhalasztott meccsét, bár ők már a kupadöntőn is úgy játszottak, mintha közben valójában a Wembley helyett Readingben hakniznának. Merthogy hakni lesz ez, ugyanis nehéz elképzelni, hogy ha a kupadöntő nem tudta motiválni a játékosokat, akkor a biztosan kiesett Reading otthonában történő fellépés, amelyen az egy pont megszerzése már garantálni fogja számukra a második helyet, kihozná belőlük az állatot. Pláne, hogy Mancini is távozik a szezon végén. Nyilvánvalóan elképzelhető egy olyan forgatókönyv, hogy méregből megmutatják, csak az egyrészt alig fizet valamit, másrészt meg a szombaton látott enervált produkció után én idénre már nem nézek ki belőlük semmit.

Tipp: Arsenal–Wigan 0–1-ről 1 & Reading–Man City X @ 7.82