PL-vasárnap: a Wigan elől menekülők és a Tottenham


A Fulham–Liverpool meccset leszámítva az összes vasárnapi PL-találkozó érdekes lesz valamilyen szempontból, még azok is, amelyeknek nem lesz igazi tétje. Ilyen a Manchester United–Swansea, amely Sir Alex Ferguson utolsó hazai bajnokija lesz a United élén, illetve az Everton–WHU, amely David Moyes számára jelenti majd ugyanezt. A többi találkozó a kiesés elől történő menekülés jegyében fog zajlani – a Stoke–Spurst leszámítva, amelyen Bale-ék a BL-re hajtanak –, és az teszi érdekesebbé a játéknapot, hogy a Wigan, aki elől a többiek menekülnek, csak kedden játszik majd, így csakis azok a csapatok nyugodhatnak meg, akik győzelmet aratnak a 37. fordulóban.

Stoke City 4.25, döntetlen 3.40, Tottenham 1.88
Rengeteg futballrajongó számára rossz hír, de a Stoke nagyon valószínű, hogy jövőre is a PL-ben fog játszani, ez a Wigan Swansea-tól elszenvedett hétközi vereségével eldőlt – egy ponttal már matematikailag is bebiztosítanák helyüket, de valószínűleg e nélkül sem fognak kiesni. A BL-re hajtó Tottenham ellen tehát egyáltalán nem kell összetörnie magát a hazai csapatnak, a vendégeknek viszont meg kell nyerniük ezt a meccset, különben kiröhögöm őket nem lesz Bajnokok Ligája az ősszel.

Norwich City 2.15, döntetlen 3.30, West Bromwich 3.40
A Norwich már sokkal inkább benne van a sűrűjében, ugyanis a Newcastle-hoz és a Sunderlandhez hasonlóan csak három ponttal előzi a Wigant, ami azt jelenti, hogy a hátralévő két meccsen akkor elég neki egy pont, ha a jelenleg is kieső helyen álló, a kupadöntő miatt csak kedden játszó Wigan kikap az Arsenaltól (vagy jövő vasárnap a Villától, de az még messze van). A már biztosan 8-10. helyezett WBA viszont már csak saját maga szórakoztatására fog focizni, és annak tudatában, hogy az a Wigan is meg tudta verni őket, akinek a stílusa pont fekszik a birminghamieknek, biztosnak tűnik a hazai pontszerzés.

Queens Park Rangers 3.20, döntetlen 3.30, Newcastle United 2.25
A már rég kiesett QPR otthonában fellépő Newcastle-nek kell a győzelem a bennmaradás bebiztosításához – mert az utolsó körben az Arsenallal találkoznak –, és ez nem is tűnik elérhetetlennek, mivel a Queens Park 2009 szeptemberében tudott utoljára gólt lőni Colocciniéknek.

Sunderland 2.75, döntetlen 3.00, Southampton 2.75
Egyik csapat sincs teljes biztonságban, hiszen a Soton csak egyetlen ponttal előzi a legjobb kiesőt három ponttal előző Sunderlandet. A győzelem bármelyik csapat számára a biztos bennmaradást jelentené, és mivel nemcsak egyformán fogják akarni a csapatok, de nagyon hasonló erőt is képviselnek, a kevés helyzetet hozó meccsen adja magát a döntetlen, ami nem is jön majd olyan nagyon rosszul egyik csapatnak sem.

Konzervatív tipp: Stoke–Tot’ham 2, Norwich–WBA 1, QPR–NU 2, Sund’land–Soton X @ 27.28

Bevállalós tipp: Stoke–Tot’ham 2, Norwich–WBA X, QPR–NU 2, Sund’land–Soton X @ 41.88