PL-vasárnap: Rafa hazatér


Tottenham 3.20, döntetlen 3.35, Manchester City 2.25
A PL-ben az év játékosának jelölt hat labdarúgó 66%-át láthatjuk vasárnap, ugyanis Gareth Bale már visszatérhet a Basel ellen szenvedett bokasérülését követően, és játszhat a City ellen, míg Mata és Hazard Suárezék vendégei lesznek az Anfielden (Carrick és RVP van még a jelöltek között, ők hétfő este fogadják a Villát). Bale (na meg Defoe és Lennon) visszatérése azért lesz fontos, mert amióta kiesett, a Spurs nem tudott meccset nyerni: utolsó három tétmeccsén 2–2-t játszott, pedig vele a csapatban akár meg is nyerhette volna mindet, hiszen nem egyszer ő jelentette a különbséget, ő fordította a Tottenham javára az aktuális találkozót – nélküle feltehetőleg nem a BL-részvételért küzdene a csapat.

És a BL szempontjából kulcsofontosságú meccs következik – igazából mind az már innen –, ugyanis vesztett pontok tekintetében még eggyel előzik a Fulhamhez látogató Arsenalt, de amennyiben nem győznek a City ellen, ez a lépésnyi előny nagyon könnyen elfogyhat. A Citynél Sergio Agüerót elővigyázatosságból lecserélték ugyan hét közben, de igazából akkor sincs gondban a vendégcsapat, ha Dzekóval kell pótolni az argentint, a bosnyák ugyanis legutóbb győztes gólt lőtt a Spurs ellen, de korábban volt már mesternégyese is a Whiet Hart Lane-en. A City ha becsületből is, de üldözi még a Unitedet, így biztosan nem fogja félvállról venni a találkozót, az viszont biztos, hogy látványos meccs lesz, sok góllal, mert a két csapat rendszeresen ilyeneket játszik.

Liverpool 2.10, döntetlen 3.45, Chelsea 3.40
Első hallásra nem olyan jó hír Brendan Rodgers számára, hogy nem dönthet egyedül átigazolási kérdésekben a Poolnál, de mivel ez nem azt jelenti, hogy a feje fölött döntenek, hanem vele együtt dolgozik az igazolásokért felelős team, így ezt a sztorit azért nem kell túllihegni. Most viszont egy olyan edző látogat az Anfieldre, aki nem is olyan régen még teljhatalommal rendelkezett Liverpoolban, és az embereket megosztó, de mindenképp önálló fejezettel rendelkezik a csapat történelmében. A rotálómester megint kifejezte Liverpool városa és a csapat iránt érzett vonzalmát, de feladatához visszatérve valószínűleg rögtön kihagyja a kezdőből a Fulham ellen két gólt szerzett John Terryt – ez amúgy a hét témája a Chelsea háza táján.

A Liverpool még álmodik az EL-ről, de feltehetően hiába, viszont a Pool hagyományosan egy olyan csapat, amely még barátságos meccsen sem ismer elveszett labdát, így természetesen nem lesz könnyű dolga a Chelsea-nek, aki az oddszok szerint nem számít esélyesnek ebben a párosításban, és aki számára nagyobb téttel bír ez a találkozó, hiszen a három londoni nagy közül még bármelyik lemaradhat a Bajnokok Ligájáról. Ha Rodgers az idén már többször látott, direktebb, kontrázós játékot húzza elő, akkor a Liverpool könnyen meglepheti a Chelsea-t – Sturridge, mint gólszerző? (@2.09) –, máskülönben egy újabb döntetlennel fáraszthatja szurkolóit.

Tipp 1: Tottenham–Man City meccsen gólok száma 3.5 felett & Sturridge gólt szerez @ 8.99

Tipp 2: Tottenham–Man City meccsen gólok száma 3.5 felett & Liverpool–Chelsea X @ 10.70