PL-vasárnap: megint a fordított logika a Liverpool ellensége


Liverpool 1.33, döntetlen 5.00, West Ham 9.50
A tippünkre pillantva úgy tűnhet, hogy megőrültünk, vagy csak annyira depresszív hatással van ránk az elhúzódó tél, hogy az apátia legmélyebb árkaiba süllyedve már semmi sem érdekel bennünket és beleröhögünk a halál képébe, de nem tettünk mást, csak logikusan jártunk el. Korábban már lefektettük, hogy a Liverpoolra fogadni egy különálló tudományág, és arról is volt szó, hogy amellett, hogy az esélytelenebb csapatokat idén már nagyrészt lezúzzák, pont azokat a meccseket veszítik el a vörösök, amelyeket még nekik is tényleg kötelező lenne megnyerniük. Mivel ez is egy olyan párharc, ahol mindenféle statisztika és a pillanatnyi forma is a Pool győzelmét vetíti előre, ismét felszálló ágban lévő csapatról olvashatunk, eljött a pillanat, hogy az Anfield közönsége újra egy WTF szenvedést éljen át – annál is inkább, mivel a hazai formájuk is kezd alakulni. Még véletlenül sem azért, mert ennyire lúzer a csapat, hanem mert ebben a tranzíciós szezonban ezeket a nagyon sima meccseket nem tudja kezelni a társaság.

Tottenham 2.15, döntetlen 3.35, Everton 3.40
Még kellemetlenebb lesz a szenvedés a Stanley Park egyik oldalán, ha a másikba az Everton ponttal vagy pontokkal tér haza a White Hart Lane-ről, és erre is minden esély megvan, ugyanis a Spurstől egy fél csapatnyi játékos hiányozni fog, köztük Gareth Bale is, aki bokaszalag-sérülést szenvedett a Basel elleni csütörtöki Európa-liga-meccsen – amely találkozó miatt természetesen sokkal fáradtabb lesz a londoni alakulat, mint a liverpooli. Persze, a másik oldalon is vannak fontos hiányzók (Fellaini és Pienaar eltiltva), de az Evertonnak ebben a szezonban a táblázaton előtte található bandák megfingatása a különleges képessége, a játéka meg pont arra van kitalálva, hogy az olyan stílusú alakulatokat mogyorózza meg, mint amilyen a Tottenham.

Newcastle United 1.95, döntetlen 3.50, Fulham 3.65
A Fulham a 10. helyen egészen felszabadult, a srácok már felhúzták a fürdőgatyát, és kezükben a naptej, és a játékukon sem látszódik görcsösség, bár idegenben annyira nem megy nekik. A Newcastle ezzel szemben remegő kézzel nyúl minden egyes pont után, mert ha nem vigyáznak, akkor hozhatják vissza Andy Carrollt, hogy újra feljuttassa őket a a Championshipből,  a Liverpool pedig újra megvegye... Az persze nem hiányzik senkinek, hogy a csapat beletévedjen ebbe az ördögi körforgalomba, úgyhogy tényleg kellenek nekik a pontok, de ők nem szokták csak úgy lenyomni az ilyen londoni lazagyerekeket.

Tipp: Liverpool–WHU X2, Newcastle–Fulham X & Tottenham–Everton X2 @ 19.63