PL-vasárnap: a Liverpool botlása sokat hozhat


Newcastle United 1.80, döntetlen 3.40, Stoke City 4.50
A vasárnap délutáni latinos PL-rangadó előtt izomszag árasztja el Észak-Angliát, ugyanis a Stoke érkezik a St James’ Parkba, vagyis garantáltak a csontrepesztő belépők – a bíróküldő bizottság igazából osztót is delegálhatna játékvezetőnek, annyi lapot kell majd kiszórni a csíkosok rangadóján. A berepülések között persze érdemes lesz majd a Stoke jobb szélét nézni, ugyanis a Newcastle védelmét itt lehet majd megbontani, és innen lehet majd beküldeni a labdákat Crouch fejére. A Newcastle viszont várhatóan távoli lövésekkel terrorizálja majd Begovicot – semmiképp ne számítsunk látványos, folyamatos játékra, de könyöklés, vicsorgás, fogaknak csikorgatása stb-stb az lesz.

A Newcastle nincs rossz formában, csütörtökön az EL-ben az Anzsi vendégeként harcolt ki gól nélküli döntetlent, és legutóbbi nyolc tétmeccsén négy győzelem és két döntetlen mellett csak kétszer szenvedett vereséget. A Stoke ezzel szemben a PL legrosszabb csapata 2013-ban, mindössze négy pontot gyűjtött ebben a naptári évben, és legutóbbi négy idegenbeli bajnokiját egyaránt elveszítette, és a legutóbbi hat vendégként lejátszott meccsén mindössze egy gólt szerzett a PL-ben. Úgy tűnik, Tony Pulis antifocija kezd visszafelé elsülni, a Fulham és a West Ham ellen már a saját szurkolóik is búztak az impotens és ambició nélküli játékot látva, és nehéz elhinni, hogy majd most, Newcastle upon Tyne-ban fogják megtenni az első lépést a Barca játéka felé, így várható, hogy a szarkák fel fognak zárkózni az őket három ponttal előző fazekaslegénykhez, sőt véleményem szerint gólt sem fognak kapni.

Liverpool 1.82, döntetlen 3.60, Tottenham 4.30
Az rendben van, hogy Brendan Rodgers csapata egyre jobban érti, mit is vár tőlük a főnök, illetve van már két veszélyes támadójuk Suárez és Sturridge személyében, akik közül Suárez számára az elképesztő teljesítmény automatikus fizetésemelést jelentett a Liverpoolnál bevezetett új modellnek köszönhetően, meg egy Coutinhójuk is, aki az egyszerűt és a trükköset is meg tudja csinálni, és elég gyakran a megfelelőt választja – legalábbis eddig kétszer, amikor kezdő volt elég gyenge PL-csapatok agyonverésekor, ezt tette, így a még favágóbb védők ellen, akik úgy nyelik a lövőcselt, mint Sir Alex a vörösbort, szintén várható tőle a jó teljesítmény. Más kérdés, hogy a vörösöket favorizáló oddszokat most kihasználhatjuk, ugyanis mikor, ha nem ebben a pillanatban botolnának, amikor az utolsó lehetőségüket készülnek megragadni a BL-szereplésért megindítandó rohamra?

A Spurs ugyanis nemcsak legutóbbi négy bajnokiját nyerte meg és 12 meccse veretlen a PL-ben, de a Lyont is kiejtette, és az Intert is lepofozta időközben az EL-ben. A Liverpool eredménysora ennyire nem meggyőző, de a mutatott játékból, és legutóbbi három tétmeccsén szerzett 12 góljából erőt meríthet. Más kérdés, hogy az ilyan labdabirtoklásra építő csapatok ellen kiválóan használható a PL jelenleg legjobban működő kontrajátéka, ráadásul Gareth Bale-nek (legutóbbi öt bajnokiján hét gól) olyan arcokkal kell párbajoznia majd, mint Lucas Leiva, Glenn Johnson, Steve Gerrard és Jamie Carragher – nyugodtan megtehetjük gólszerzőnek, de mivel a döntetlen ennél jobban fizet, inkább azt javasolnám, a Pool ugyanis még nem tudott meccset nyerni a táblázaton pillanatnyilag előtte állók ellen az idei szezonban.

Tipp: a Stoke nem szerez gólt & Liverpool–Tottenham X @ 8.28