PL-vasárnap: győzelmi kényszer alatt a Chelsea és az Arsenal


Chelsea 1.33 döntetlen 5.00, Swansea City 9.00
A Reading–Queens Park előrehozott Championship-rangadó gyakorlatilag senkit nem érdekel, mindkét társaság kiesik, mint a huzat, ezenkívül két olyan meccs lesz vasárnap, amelyik csak az egyik fél számára bír téttel. A Swansea szezonjával kapcsolatos legnagyobb kérdés az, hogy nyolcadik vagy kilencedik lesz, esetleg még emberkedhet kicsit befenyítve a Cardiffot, mivel már nem sokáig lesz a PL egyetlen walesi csapata a magyar válogatott mezben rohangáló kelta Barcelona, ugyanis augusztusban érkezik a rivális – azokra a meccsekre amúgy kiváló utcai verekedések prognosztizálhatóak.

A Chelsea számára az a tét, hogy ősztől BL vagy EL – miközben utóbbi sorozatot még idén szeretnék behúzni (ha az előbbi már tavaly összejött), nyilván unalmas lenne számukra ősszel ugyanott folytatni. Ennek értelmében például Mata sem játszott csütörtökön a Basel ellen, úgyhogy friss varázslóval kavarhatja össze az Arsenal és a Pool által üldözött Ashley Williams-irányította védelmet a hazai csapat. Csak a több gólos siker lehet Rafáék számára a cél, minden más ciki.

Arsenal 2.15, döntetlen 3.50, Manchester United 3.30
Papíron a forduló összecsapása, és a sorsolás kézhez vételekor Arséne Wenger meg az Arsenal szurkolói nyilván még úgy gondolták, hogy ez a mérkőzés kulcsfontosságú lesz a bajnoki címükhöz, mostanra viszont egy kötelező meccsé silányult, miután a United már hétfőn beárazta a PL-t. Viszont mivel mégis csak a Unitedről van szó, és a levegőben lóg, hogy azért megpróbálnak borsot törni az utóbbi másfél évtizedben alaposan meggyűlölt londoniak orra alá, az oddszok szerencsére barátiak lesznek, és ezt szeretjük.

Vesztett pontok tekintetében a Chelsea az Arsenal előtt volt a fordulót megelőzően, és a Spursszel is számolni kell még, úgyhogy ez a meccs mindennel együtt muszáj Cazorláéknak. Mivel Giroud eltiltása miatt nem játszhat, a Rosicky-vezette középpályának türelmes focizgatással, labtatartással kell megvárnia, hogy feltáruljon a rés a United védelmén, mert ha belemennek a rohangálásba, Van Persie beakaszt egyet (vagy kettőt), és ezzel könnyen lehet, hogy pápá BL!

Konzervatív tipp: Chelsea–Swansea 0–1-ről 1 & Arsenal–Man Utd  1 @ 4.17

Bevállalós tipp: Chelsea–Swansea 0–1-ről 1 & Arsenal–Man Utd  0–1-ről X @ 7.76