PL-vasárnap: gól lesz, de döntés nem


Tottenham 2.30, döntetlen 3.40, Arsenal 3.00
Mindkét csapat jó PL-formában érkezik a londoni gyűlöletrangadóhoz, de az Arsenal sorozatába azért belerondít a Blackburn és a Bayern ellen elszenvedett hazai vereség, a Tottenham viszont a leedsi kupabúcsút leszámítva december eleje óta nem vesztett meccset – akkor a Goodison Parkban kapott ki bohóc módon az utolsó percekben. A két társaság két legutóbbi találkozója egyaránt 5–2-re végződött, de mindkettő az Emirates-ben volt; a White Hart Lane-en játszott legutóbbi meccsüket a Spurs nyerte 2–1-re másfél évvel ezelőtt.

Mindkét oldalon van egy mesterlövész, de míg Santi Cazorla mostanában indult be újra (2 PL meccs/3 gól), addig Gareth Bale már egy ideje tartja vadállat formáját, ugyanis legutóbbi 10 tétmeccsén 11 gólt vert. Ráadásul mindketten elég kényelmesen tüzelnek a tizenhatoson kívülről is, úgyhogy már csak ez is garantálhatja önmagában a látványos meccset, de mivel a két csapat hasonló, labdabirtoklásra, sebességre és az egyéni technikai képességek kamatoztatására épülő játékot játszik, egészen biztos, hogy jól fog szórakozni, aki ezt a meccset választja.

Hogy ne csak szórakozzunk, de hasznot is húzzunk belőle, a helyzet alapos átgondolása után a döntetlen környékén érdemes ikszelgetnünk. A harmadik helyen álló Spurs négy ponttal előzi az Arsenalt, vagyis nekik tökéletes, ha tartani tudják ezt a távolságot – még akkor is BL-selejtezőt érő helyen állnak, ha a Chelsea esetleg beteszi melléjük a gépet valamelyik kanyarban. Az Arsenalban viszont most nem látni azt az átütő erőt – vagy inkább az erő elszabadulásának a lehetőségét, hiszen ők mindig kiszámíthatatlanok –, ami ahhoz kellene, hogy ismét leradírozhassák a pályáról legutáltabb ellenfelüket. Nem elképzelhetetlen forgatókönyv tehát, hogy a Spurs megszerzi a vezetést, de ezt a második félidőben az Arsenal kiegyenlíti, és mivel sokkal jobban fizet, mint az, hogy „Bale gólt szerez”, inkább ezt érdemes megjátszani.

Tipp: Tottenham–Arsenal (félidő/vége) 1/X @ 14.00