PL: A United meghúzza a gázkart


Fulham 2.10, döntetlen 3.35, Stoke City 3.50
A középmezőny rangadójának (a Stoke 10. 33 ponttal, míg a Fulham 12. 29-cel) előzményét a legutóbbi négy alkalommal mindig a hazai csapat nyerte, az előbbi két találkozón két, majd a legutóbbi két meccsen egy góllal, vagyis a tendencia nagyon erősen döntetlent jelez. De nemcsak ezért gondolkodik el az ember az iksz megtételén, hanem azért is, mert a két csapat jellemző alapfelállása éppen kioltja egymást – 4-4-1-1 a 4-1-4-1 ellen. Ráadásul stílusban sincsenek olyan markáns támadási felületek, illetve rések a páncélzaton egyik oldalon sem, amelybe beleillik az ellenfél fegyvere.

Noha a Fulham januárban jelentősen tudott erősíteni, a Stoke-nál Tony Pulis számíthat az alapcsapatára, kipróbált futballgyilkosai ugyanis egytől egyig egészségesek. A Stoke idegenben eddig csak egy meccset tudott nyerni a szezonban, viszont hat vereség mellett hat döntetlenje is van, noha legutóbbi három alkalommal zakózott vendégként. Talán az adja magát leginkább kézenfekvő forgatókönyvnek, hogy a Fulham távoli lövésből vezetést szerez, a Stoke pedig rögzített helyzetből kierőszakolja a döntetlent.

Queens Park Rangers 6.25, döntetlen 4.10, Manchester United 1.52
A United úgy utazik Londonba a hétfői Reading elleni kupasiker után, hogy kivételesen lesz egy teljes hét pihenője, ugyanis a jövő héten két kupameccs-ismétlést leszámítva a fű sem nő az angol fociban, így Fergusonnak csak azon kell gondolkodnia, hogyan röhögje ki Mancini próbálkozásait, miszerint csapata képes ledolgozni 12 pontos hátrányát a hátralévő 12 meccsen. Ilyen nyugodt körülmények között pedig nincs is jobb móka, mint azzal idegesíteni és elkedvetleníteni a riválist, hogy a csapatával guríttat öt-hat gólt idegenben. Igaz, a United még nem lőtt négynél többet tétmeccsen ebben a szezonban – de négyet ötször is a bajnokságban –, a QPR viszont egy hónapja kapott négyet a világverő Milton Keynes Donstól, noha azelőtt utoljára a PL nyitó körében voltak ilyen lyukasak hátul hazai pályán, amikor a Swansea tudott nyerni 5–0-ra a Loftus Roadon.

A QPR egyáltalán nem rossz idén a topcsapatok ellen, de most egy – Rooney és Jones hiányzása ellenére – kifejezetten kisimult arcú, 14 meccses veretlenségi sorozattal a háta mögött érkező Unitedet fogadnak. Igaz, hogy a vendégek védelme szinte kívánja a gólokat, mert onnan megfordítva még érdekesebb a meccs, de mivel Harry Redknappnek nem igazán van 100%-os állapotban lévő csatára, illetve február végét írjuk, amikor is a United meg szokta húzni a gázkart, minden adott ahhoz, hogy átgyalogoljanak a hazai csapaton egy nem is annyira gólszegény meccsen. Noha kacérkodtam az 1–4-gyel, sőt a 2–4-gyel is, inkább az 1–3-ra tennék, és ezzel is lehet kaszálni.

Tipp: Fulham–Stoke 1-1 és QPR–Man Utd 1-3 @ 81.25