PL-tippek szombatra: a Spurs és a City is Afrikából erősödik


Tottenham 1.65, döntetlen 3.85, Newcastle United 5.25
André Villas-Boasnak minden taktikai felkészültségére szükségére volt ahhoz, hogy a lehető legjobb járatokat foglalja le Emanuel Adebayornak, a futballprosti ugyanis csapata kizúgása után éppen hogy be fog esni a Newcastle elleni hazai előtt – és jelenleg ő a Spurs egyetlen egészséges csatára, miután Defoe ismét megsérült. AVB talán holtfáradtan is inkább őt teszi be a kezdő centernek, mint Dempsey-t vagy Bale-t. Ezzel együtt, és azzal is, hogy a Newcastle nemcsak a Chelsea-t verte meg otthon, de idegenbeli nyeretlenségét is meg tudta törni Birminghamben a Villa ellen, a Spurs a meccs egyértelmű esélyese azon egyszerű oknál fogva, hogy Colocciniék nemhogy nem fogják utolérni Bale-t és Lennont, de azokkal a nem annyira buta zsugákkal se tudnak majd mit kezdeni, amit Gylfi, Dempsey vagy Holtby oszt ki a két futóbolondnak.

Tipp: Tottenham–Newcastle 3-1 @ 14.00

Sunderland 4.20, döntetlen 3.55, Arsenal 1.85
A Sunderland nem arról híres, hogy bárki ellen is összecsinálná magát, pláne hazai pályán, ahol a Manchester City is vereséget szenvedett – ezen kívül még egy bajnokit veszítettek el ebben a kiírásban, a United ellenit. A kulturált, európai futballt játszó csapatok ellen kiváló fegyver a kettős védelmi vonal (double banks of four, ha nagyon menőzni akarunk), pláne, ha van elöl egy olyan center, aki nemcsak megtartani képes a labdás, magas és jól fejel, de kifejezetten ügyes is – pont ilyen Stephen Fletcher, aki villoghat a két középső védő között, akik emberelőnyben vannak ugyan vele szemben, de a labdabirtoklásra épülő játékban hatalmas területre kell felügyelniük. Ráadásul mind Vermaelen, mind Koscielny játéka kérdéses, úgyhogy Cazorláékra kemény délután vár az északi húsdarálóban.

Tipp: Sunderland–Arsenal 1-1 @ 7.00

Southampton 550, döntetlen 3.95, Manchester City 1.60
A Soton különleges képessége volt a szezon elején a gólgazdag, izgalmas meccsen elszenvedett hősies vereség a nagycsapatok ellen, mindez egész jó kis focival fűszerezve. A rengeteg vereség miatt borzasztóan rajtoltak Rickie Lamberték, első 10 meccsükből hetet elveszítettek, azóta viszont a vereségek helyett a döntetlenekre mennek rá (15 meccsen 4 vereség, 8 döntetlen és 3 vereség), és hazai pályán november eleje óta csak egyszer kaptak ki – a Sunderlandtől 1–0-ra. A Nigel Adkins-t váltó Mauricio Pochettinóval egyelőre még nem nyertek bajnokit, és nem is valószínű, hogy a Touré-testvérekkel kiegészülő Manchester City ellen fognak, akiknek most már tényleg bele kell húzniuk, különben gyakorlatilag behozhatatlan hátrányba kerülnek a Unitedhez képest.

Tipp: Southampton–Man City 1-2 @ 8.00