PL-szombat: zavar a Chelsea-nél


Chelsea 1.37, döntetlen 4.50, West Brom 9.00
Rafa Benítez teljesen kifeszült a Middlesbrough-ban megnyert kupameccs után, és verbálisan nekiment az őt cinkelő szurkolóknak, meg annak, aki az „ideiglenes” jelzőt odabiggyesztette a pozíciója elé, tehát gyakorlatilag beszólt Abramovicsnak, és ha ilyet csinálsz, akkor ugye egyértelmű, hogy jelentősen megnő az amúgy is állandóan jelenlévő veszély, miszerint egy szürke hajnalon egyszer csak fékez a fekete Volga a házad előtt. A Chelsea-nél tehát (meg az egész PL-ben) a poszt írásának pillanatában az a legnagyobb kérdés, hogy mikor kérik a számlát a pincértől, és hoznak egy újabb ideiglenest mondjuk, Avram Grant személyében.

Ezeket a körülményeket gyakorlatilag arra találták ki, hogy egy olyan csapat, amelyiket nem zavarja, ha az ellenfélnél van a labda, ha körbeadogatják az orra előtt, és helyzeteket vagy legalábbis helyzetféleségeket dolgoznak ki ellene, vagyis a WBA, pontot szerezzen idegenben. Bármennyire is bizonygatja az ellenkezőjét, nyilvánvaló, hogy a Chelsea (amúgy hírhedt) öltözőjében sincs rend, hiszen akkor senki nem szivárogtatná ki a balhét az edzésről, és Rafa is nyugodtabban nyilatkozna egy idegenben kiharcolt továbbjutást követően. Habár ez a WBA már közel sem az, amelyiket a szezon elején láttunk, legutóbbi két meccsét megnyerte a Chelsea ellen (igaz, mindkettőt Birminghamben játszották), és ebben a furcsa szituációban egy pontra simán jók lehetnek a Stamford Bridge-en.

Wigan 4.30, döntetlen 3.65, Liverpool 1.80
A Liverpool játékosainak több, mint egy hetük volt kipihenni a Zenit elleni viharos, frusztráló győzelmet, és Daniel Sturridge-dzsal valamint Coutinhóval kiegészülve minden adott számukra ahhoz, hogy széttépjék az első útjukba kerülő csapatot, ahogyan tették azt a jócskán leggyengített Swansea-val is (de a walesieknek akkor is megérte). A Pool most egy hozzá hasonló stílusban játszó ellenféllel csaphat össze, ami kedvező a számukra, hiszen nem kell favágással, bírkózással és ívelgetésekkel szenvedniük, ráadásul a génjeikbe kódolt (amelyiküknek nem, abba meg Rafa beleverte) kontrajátékot is bármikor előhúzhatják idegenben a labdabirtoklós focit játszó Wigan ellen.

A Wigan megnyerte legutóbbi két meccsét, de már egy hónapja nem játszott hazai pályán tétmeccset (Soton, 2–2), de ennél számunkra sokkal érdekesebb, hogy látványosan nem tudnak mit kezdeni a Suárez-szerű alakokkal – ő meg a múlt héten az EL-ben megmutatta, miért nem érdemes felrúgni a tizenhatos előtt. Ha ez még nem lenne elég, ott van mellette a hasonlóan szemtelen Sturridge is, aki ha mást nem, a kipattanókat be fogja verni, és a támadás szempontjából igazából mindegy is, hogy a Downing/Henderson/Coutinho hármasból ki kap még szerepet mellettük, a Liverpoolnak mindenképp annyi helyzete lesz, amennyit csak szeretne, egyedül arra kell figyelnie, hogy a hazaiak széljátéka ne feküdje meg a szeleburdi Johnson–Enrique páros gyomrát, na meg hogy Carragher rúgjon bele egy hatalmasat a labdába, ha a nyakán lohol az ellenfél csatára.

Tipp: Chelsea–West Brom X és Wigan–Liverpool 1-es hendivel 2 @ 13.95