PL-szombat: Suárez nélkül kemény lesz északon


Manchester City 1.26, döntetlen 5.75, West Ham 12.00
Miután most már matematikailag is biztossá vált, hogy a City nem tudja megvédeni bajnoki címét, arra számítok, hogy lekerül a görcs a fiúkról, és az utóbbi időben ügyeskedő WHU-n verik le azt, amit a Man Uniteden már nem lehet. Még a hendi is elgondolkodtató lehet, de mivel a múltkor ők már megszívattak vele, ezt most hagyjuk.

Wigan Athletic 3.65, döntetlen 3.50, Tottenham 2.00
Rizikós meccs, hiszen a Wigan a túlélésért játszik, a Spurs meg a BL-ért, és mindkét társaság hajlamos rá, hogy megremegjen a térde hasonló szituációkban. A City magabiztos leverése, Bale játéka, és Alcaraz kiesése a hazai védelemből elegendő kell, hogy legyen a vendégeknek a győzelemre, máskülönben nem is érdemlik meg, hogy Európa legjobbjai között focizhassanak.

Newcastle United 2.95, döntetlen 3.40, Liverpool 2.35
Igazából egy mozdulattal Luis Suárez-bloggá alakíthatnám a rovatot, ugyanis, ha csak vele foglalkozunk és a vele kapcsolatos oddszokat közöljük, az éppúgy megtöltené ezeket az oldalakat, talán még izgalmasabb is lenne, mintha csak így tippelgetnénk. Persze, most egy darabig talán nem is kell róla írnunk, így megússzuk azt, hogy a PL-rovatot tematikus sportbulvár-irányba kelljen elvinnünk, ugyanis a múlt hétvégén Bana Ivanovic kárára elkövetett harapás után David Cameron brit miniszterelnök kiadta az ukázt, hogy az uruguayit példásan meg kell büntetni, így ő egy napra rá meg is kapta tízmeccses eltiltását – annyit, amennyit kb. bíróverésért szoktak osztogatni. Suárez fellebezhet, ha akar, ha nem teszi, akkor legközelebb szeptemberben játszhat a Liverpoolban, de Brendan Rodgers már amiatt aggódik, hogy dél-amerikai játékosának lassan elege lesz Angliából, miközben olyan klubok állnak sorban érte, mint a Real Madrid, a Juventus vagy a Bayern München.

Rodgersnek persze, amiatt is fájhat a feje, hogy hogyan pótolja Suárezt, amíg eltiltása érvényben van – két és fél szezon alatt meccseinek durván egyötödén nem játszhat(ott) így a Liverpoolban –, hiszen nemcsak nélküle nem megy igazán a csapatnak, de még akkor se, ha a pályán van, viszont nem szerez gólt. A Newcastle-nek néznie kell még hátrafelé, mivel vesztett pontok tekintetében, csak három egységgel előzik a már kieső helyen lévő Wigant, tehát nekik fontosabb lesz ez a meccs, mint a hetedik helyre bebetonozódott Poolnak, ráadásul a legutóbbi két hazai bajnokijukat nyerték a vörösök ellen. A legtöbb tényező tehát hazai győzelmet, esetleg döntetlent jelez, és én is úgy érzem, hogy pontokat itt nem fog szerezni a Liverpool, de mivel ezt a csapatot csak fordított logikával érdemes megközelíteni, bátran betippeljük a szoros győzelmüket, amit egy a Villa ellenihez hasonló meccsen fognak behúzni.

Tipp: Man City–WHU 1, Wigan–Tottenham 2 & Newcastle–Liverpool 1–0-ról X @ 10.08