PL-szombat: nyerjünk a kiesési háborúban!


West Bromwich 2.25, döntetlen 3.40, Wigan Athletic 3.10
A Wigan a Spurs ellen elért döntetlennel tett egy aprócska lépést előre, ami még fontos lehet a végén, de igazából leginkább a Newcastle vagy a Sunderland totális összeomlásában bízhat – mindkét északi csapat kapott egy hatost az előző fordulóban –, ugyanis pillanatnyilag még mindig Roberto Martínez legényei a legesélyesebbek arra, hogy a két szerencsétlenhez, a QPR-hoz és a Readinghez csatlakozva a Championshipben kezdjék az augusztust, hiszen vesztett pontok tekintetében még kettővel le vannak maradva a Sunderland–Villa–Newcastle hármastól.

A Wigan sorsát nehezíti, hogy jövő szombaton még kupadöntőznek a Cityvel, de ennek a meccsnek a második félidejét vélhetőleg már felhasználhatják a keddi Swansea elleni meccsre való felkészüléshez (előzetes oddszok a kupadöntőhöz: City 1.35, döntetlen 5.00, Wigan 9.00) – persze, hogy megpróbálják, hiszen ez Anglia, de ha hátrányba kerülnek, és nem sikerül azonnal egyenlíteniük, szerintem hagyják elmenni azt a meccset, a PL-tagság ugyanis fontosabb. Ennek megtartásához pedig le kellene verni azt az Albiont, amelynek gyakorlatilag már az egyetlen célja az lehet, hogy javítson a gólkülönbségén, esetleg előrébb végezzen a fair play-táblázaton, ugyanis nem valószínű, hogy a továbbiakban el tud mozdulni a nyolcadik helyről, senki előtte, senki mögötte. Más kérdés, hogy az atlétások tele vannak sérültekkel, a WBA játékát meg pont az ilyen stílusú csapatok kiherélésére találta ki Steve Clarke, úgyhogy kétlem, hogy a hazaiak kikapnának, még akkor is, ha nem akarnak nyerni.

Norwich City 2.30, döntetlen 3.30, Aston Villa 3.10
A megbokrosodó Villa hatot gurított a Sunderlandnek (biztos a tészta), így pontszámban beérte Di Canio csapatát, de gólkülönbségben még tízzel mögötte van – vagyis a totális holtversenyhez 11–1-re kellett volna nyernie. A Norwich eggyel előtte áll – pontokat és gólkülönbséget tekintve is –, vagyis még a kanárik sem nyugodhattak meg, dehát a 9. helyen ücsörgő Swansea-tól lefelé még bárki kizúghat. Bennmaradási rangadóról beszélünk tehát ezzel a párosítással kapcsolatban, amin a döntetlen mindkét félnek éppen megfelel majd, ugyanis valaki úgyis zakózni fog a menekülők közül.

West Ham 2.25, döntetlen 3.30, Newcastle United 3.20
A Liverpool által megszégyenített, és ezzel a kiesőzóna közvetlen közelében ragadó Newcastle a még éppen nem nyaraló West Ham otthonában, volt játékosai ellen – ezen is döntetlenre gondolna először az ember, de valamit mindenképpen variálnunk kell, mert kicsi az esélye annak, hogy egy teleikszelt szelvény be is jöjjön, noha természetesen nem is fizet rosszul, ha mégis így történik majd. Ha viszont belegondolunk abba, hogy ez a Newcastle mennyire botrányos formában van, és tudat alatt már a saját szurkolói is kezdik temetni, illetve, hogy a WHU 2013-ban csak egyetlen hazai bajnokiját veszítette el, máris teljes a cetlink.

Tipp: WBA–Wigan X, Norwich–Aston Villa X & WHU–Newcastle 1 @ 24.50