PL-szombat: a Liverpool lehet a nap nyertese


Everton 3.60, döntetlen 3.50, Man City 2.00
Miközben Roberto Mancini már arra készül, hogy egy csapatnyi játékost kiszórjon a nyáron, és némiképp ésszerűsítse a keret összetételét, ahhoz az Evertonhoz látogat csapatával, amely óriási meglepetésre képes volt három perc alatt három gólt zabálni a Wigantől otthon, és ezzel kiesni az FA-kupából – ráadásul a kupameccs miatt elmaradt bajnokinak köszönhetően jelenleg a városi rivális is beelőzte őket, így most csak hetedik Moyes elkeseredett alakulata, amelynek meg kell nehezítenie a City dolgát az európai kupaálom reményében. Ráadásul a kupa sorsolása miatt erősen sanszos, hogy a PL-ből csak az ötödik helyezett szerepelhet az Európa-ligában, komoly öldöklés várható a két liverpooli csapat és az Arsenal között – hatalmas meccs lesz a május 4-i Mersey-parti derbi.

Southampton 4.15, döntetlen 3.75, Liverpool 1.80
A Liverpool meccseire fogadni egy önálló művészeti ág, és ez főképp Brendan Rodgers munkássága alatt jellemző a csapatra, a szezon nagyrészében ugyanis megjósolhatatlan volt, hogy a következő meccsen vajon az új stílusra bambán bámuló vagy a fogékony kisdiákra emlékeztető arcát mutatja-e majd a csapat. Az FA-kupa elbohóckodása és a Zenit elleni kizúgás ellenére viszont a szezon második felében már úgy tűnik, a csapat kezdi érezni, mit szeretne tőlük a menedzser, és Sturridge valamint Coutinho érkezése is nagyon jó hatással volt a csapatra. Ha még azt is hozzávesszük, hogy a Liverpool a korábbi szezonokkal ellentétben idén meglepően hatékonyan pofozza le a gyengébb alakulatokat a bajnokságban, és azt, hogy a Soton a Man City lezúzása ellenére kicsit megzuhant az utóbbi hetekben, akkor már látjuk is lelki szemeink előtt Suárez újabb dupláját és Sturridge-gólját.

Swansea 3.10, döntetlen 3.50, Arsenal 2.20
Már negyedszer találkozik a két csapat az idei szezonban, miután a Swansea nyerte az Emirates-ben a bajnokijukat, a kupában a döntetlen és az újrajátszás után pedig az Arsenal harcolta ki a továbbjutást, vagyis elég kiegyensúlyozott ez a párharc idén. Az Arsenal nem lesz annyira pihent, mint a walesi alakulat, ráadásul 2–0-ra verni a Bayernt Münchenben és idegenben lőtt gólokkal kiesni a BL-ből, az ember lelkének sem tesz jót. A Swansea hazai formája egész jó a bajnokságban, legutóbbi három meccsét nyerte, összesen kétszer kapott ki, utoljára december elején, az Arsenal viszont legutóbbi négy idegenbeli meccséből csak egyet tudott megnyerni. A döntetlen túl jól fizet ahhoz, hogy kihagyjuk.

Tipp: Everton–Man City X, Soton–Liverpool 2 & Swansea–Arsenal X @ 22.05