PL-szombat: hozz ki mindent a középmezőnyből!


West Bromwich 2.30, döntelten 3.30, Swansea City 3.10
Csonkára vágott PL-fordulónk lesz, ugyanis ütközik az FA-kupa hatodik körével, de természetesen azokról a meccsekről is érkezik majd beharangozó, így az élmény teljes lesz. Persze, ha azt vesszük, hogy a WBA és a Swansea a PL nyolcadik helyéért feszül egymásnak, máris teljes lehet az élményünk, a meccs pedig azért lesz érdekes, mert két teljesen ellentétes stílust képviselő csapat fog találkozni: a bunkerből kontrázó hazaiak, és a labdabirtoklásra építő latinos walesiek.

Mindhárom eddigi PL-meccsüket a Swansea nyerte ugyan, a West Brom viszont otthon nagyon erős az idei kiírásban (8 győzelem, 2 döntetlen, 4 vereség), egyszer sem kapott két gólnál többet, összességében csak a Liverpool, a Chelsea és a City kapott kevesebb gólt hazai pályán, és csak háromszor nem tudtak gólt szerezni (Stoke, WHU, Tottenham ellen). A Swansea viszont pont idegenben elég gyenge támadásban, hiszen eddigi 14 meccsükből csak ötször találtak be a PL idei szezonjában.

Mivel a West Brom csak háromszor tudott egynél több góllal nyerni hazai pályán, és a Swansea is csak ugyanennyiszer kapott ki egynél nagyobb különbséggel, a szoros meccs biztosra vehető, és mivel inkább a WBA győzelme felé mutatnak a dolgok, ha egyes hendivel tesszük meg a döntetlent, nem csinálunk butaságot.

Norwich 2.35, döntetlen 3.30, Southampton 3.00
A Norwich és a Soton összefejelése kapcsán csak az tűnik biztosnak, hogy a hálók nem maradnak érintetlenek. A 13. helyen álló hazaiak öt ponttal előzik a vendégeket, és legutóbbi öt bajnokiján mindkét csapat csak egyszer tudott nyerni, tehát egyik társaság sincs túl nagy formában. Snodgrassék szélsőjátéka nem fog ízleni a Southamptonnak, a kanárik támadói viszont valószínűleg elég gyakran fognak lesre szaladni, mert szokásuk, a vendégek pedig előszeretettel állítják lesre az aktuális ellenfél támadóit. A Southampton viszont pengésebb támadóival okozhat gondokat a Norwichnak, amely Luis Suáreztől például hármasával nyeli a gólokat.

A Southampton mindössze kétszer nem talált be vendégként, a Norwich négyszer maradt gól nélkül hazai pályán, tehát a mindkét csapat szerez gólt opciót komolyabb rizikó nélkül kattinthatjuk. A párosítás kimenetele nehezen megjósolható, de mivel szoros eredmény várható, és hasonlóan gyenge formában van a két alakulat, a döntetlen mindenképp játszhatónak tűnik.

Tipp 1: West Brom–Swansea 0–1-ről X és Norwich–Soton X @ 13.53

Tipp 2: West Brom–Swansea 0–1-ről X és a Norwich–Sotonon mindkét csapat szerez gólt @ 6.56

Tipp 3: West Brom–Swansea 1 és Norwich–Soton X @ 7.59