PL-szombat: csak döntetlenre lesz képes az Arsenal?


West Bromwich 3.80, döntetlen 3.50, Arsenal 1.95
Mivel a Premier League 32. fordulójában a meccsek nagyobb részét rendezik vasárnap – ugye, az előre meg nem jósolt angol jelenlét az EL-ben –, a szombatiak közül most csak a legérdekesebb mérkőzést nézzük meg közelebbről, az Arsenal birminghami vendégjátékát.

Az Arsenal az ötödik helyről lesi a lehetőséget a BL-t érő helyezés elcsípésére, és muszáj tapadna a vesztett pontok tekintetében eggyel előttük álló Spursre és a kettővel előttük helyezkedő Chelsea-re, ugyanis nem valószínű, hogy a kékek otthon a Sunderland ellen dobnak el pontokat, bár az idei Chelsea-vel kapcsolatban semmi sem biztos – a Spurs szenvedése az Everton ellen már valószínűbb. A WBA ezzel szemben hetedik, és az őszi európai fociról csak a liverpooli csapatok kollektív öngyilkossága esetén ábrándozhat.

A West Brom hazai pályán az egyik legjobb csapat a mezőnyben, míg az Arsenal azok után, hogy a szezon nagy részében kiszámíthatatlan volt az Emiratestől távol, a hajrá előtt egészen összeszedte magát, és idén csak a Chelsea és a Tottenham otthonában kapott ki. A rendkívül jól védekező és kiválóan kontrázó WBA James Morrison esetleges visszatérésével újra 4-2-3-1-ben állhatna föl, de igazából 4-4-2-ben is hasonlóan hatékonyan lehet rombolni, úgyhogy ez nem feltétlenül lesz döntő.

Mivel Steve Clarke csapata kiváló az Arsenalhoz hasonló stílúsú alakulatok ellen, a szezon első felében ez tükörsima 1X lett volna, de az Arsenal javuló idegenbeli formája, illetve a lassabb tempójú meccseken kiváló Rosicky valószínű játéka már inkább X2-t vetít előre. A West Brom az év elején átélt hullámvölgyet már maga mögött tudta két győzelemmel – amelyek előtt a Spurs is csak úgy tudott nyerni 1–0-ra a Hawthornsban, hogy egy félidőt emberelőnyben játszott –, és mivel a labdabirtoklós csapatok ellen nagyon jól érzi magát, saját játékát tudja játszani a banda, kinéz az iksz.

Tipp: West Bromwich–Arsenal 1–1 @ 7.00