PL-szombat: az Arsenalnak nyernie kell


Sunderland 3.45, döntetlen 3.25, Everton 2.15
Egyre többen kezdik összeboronálni David Moyest a Schalkéval, a skót edzőben ugyanis a szezon vége felé közeledve mintha már nem lenne meg a rá jellemző tűz – talán érzi, hogy már sikerült kihoznia a maximumot az Everton lehetőségeiből, talán már tudja, hogy a szezon végén távozik, és talán már azt is, hova. Ez persze nem jelenti azt, hogy a csapata kevésbé lenne harapós, hiszen ahogyan arra számíthattunk, kedden ponttal tudott távozni az Arsenal otthonából. Kérdés, mire megy a Newcastle leverésétől bepörgő, kiesés elől menekülő Sunderland otthonában?


A jó formában lévő Everton egyébként a hazai meccseit nyeri, az idegenbelieket pedig döntetlenre adja az elmúlt hetekben – persze, a Tottenham és az Arsenal otthonában nem ciki ikszelni, de az is igaz, hogy Fellainiék utoljára újév másnapján nyertek bajnokit idegenben, akkor pont a Sunderland által a hétvégén elgyepált Newcastle otthonában tudtak győzni. A Sunderland hazai pályán nem tudott PL-meccset nyerni január közepe óta, és most sem fognak. Mindkét alakulatnak nagyon kellene a győzelem, de a vendégek a Merseyside-tól távol nem fogják tudni érvényesíteni erőfölényüket.


Fulham 4.85, döntetlen 3.80, Arsenal 1.70
A Fulham számára már rég véget ért a szezon, míg az Arsenalnak még igyekeznie kell, hogy odaérjen valamelyik BL-t érő helyre – pláne azután, hogy otthon nem tudta megverni az Evertont. A falusiakat már a Chelsea is alaposan helyben hagyta hét közben, ezt a párosítást nem kell túlragozni, sima kettes.


West Ham 2.15, döntetlen 3.35, Wigan Athletic 3.35
Szelvényünk sarokkövét a szerdán a két manchesteri csapat ellen jól muzsikáló W-betűsök összecsapása jelenti: a WHU kis híján a gyakorlatilag már bajnok Unitedet verte, míg a Wigan a City ellen hagyott ki annyi helyzetet, ami még a kupadöntő megnyerésére is elég lett volna. Noha a West Ham még nem érte el a 40 pontos lélektani határvonalat, azért 39 egységgel már megnyugodhat, a Wigannek viszont nagyon intenzíven menekülőre kell vennie a figurát. Alapvetően 1X lenne a meccs, hiszen a Wigan nem nyerni jár Londonba, de mivel Martínez csapata egészen jó formában van, inkább háromesély – akár mindet meg is lehet játszani egyszerre ennek a szelvénynek a részeként, de a legvalószínűbb kimenetel azért mégis a döntetlen.


Tipp: Sunderland–Everton X, Fulham–Arsenal 2 & WHU–Wigan X @ 18.51