PL: a Stoke végnapjai és a Tyne-Wear derbi


Stoke City 6.25, döntetlen 3.85, Manchester United 1.57            
A bajnokság legjobb formában lévő csapata egy városi rangadón, hazai pályán elszenvedett vereség után találkozik a liga egyik leggyengébb formában lévő társaságával: az előző években masszív középcsapatnak számító Stoke City teljesítménye annyira gyatra az utóbbi hónapokban, egészen a kiesőzóna pereméig zuhatnak. Tökéletes alkalom Van Persie számára, hogy végre újra gólt szerezhessen, hiszen egyik kedvenc ellenfeléről van szó, eddig hat meccsen hét gólt lőtt a Stoke-nak a PL-ben – persze, mivel gyakorlatilag már eldőlt a bajnokság, elképzelhető, hogy jobb ötlet lenne a fáradó, éppen ezért egyre hosszabb eredménytelen sorozatot futó RVP-t pihentetni, és a Stoke ellen négy meccsen négy góllal rendelkező Chicharitót bevetni.

Könnyen lehet, hogy ez volt a maximum, amit Tony Pulis kihozhatott a Championship-(League Two?)fociból, és a liga megszabadul ettől a borzalomtól – már saját szurkolói is hányingert kapnak a baseballsapkás strázsamestertől és tevékenységétől, igazából senki nem fogja sajnálni őket, ha kihullanak. A United általában jól szerepel a Britannia Stadionba, ahová amúgy gyűlölnek elutazni a PL csapatai, hiszen a játékosok megszokottnál is jóval több kék-zöld foltot jegelhetnek a meccs után. A kényelmes pozícióban lévő United kiváló ellenfél lenne a Stoke számára, hogy megszakítsa rossz sorozatát, pontot vagy pontokat kaparjon össze és meneküljön, de olyan mértékű a minőségi különbség a két csapat között, hogy erre nem sok esélyt látok.

Newcastle United 1.90, döntetlen 3.40, Sunderland 4.20
Ez lesz Paolo Di Canio első Tyne-Wear derbije – a legutóbbi 1–1-es döntetlenre végződött októberben, ahogyan legutóbbi hat bajnokijukból négy is ugyanilyen eredménnyel ért véget – , és a kiesés elől főellenségével versenyt futó Sunderland talán nem is látogathat jobbkor a Newcastle-höz, Alan Pardew csapata ugyanis csütörtökön még a Benfica ellen játszott, és esett ki az Európa–ligából, és van is sérültjük bőven – ahogyan a Sunderlandnek is. A prios lap is gyakori a jellemzően intenzív és szenvedélyes rangadón, úgyhogy mindenképp játszható a kiállítás, a mindkét csapat szerez gólt, de a körülmények, na meg az előzmények alapján várható kimenetel a szorzó tekintetében sokkal csábítóbb.

Tipp 1: Stoke–Man United 2 & Newcastle–Sunderland X @ 5.34

Tipp 2: Stoke–Man United 2 & Newcastle–Sunderland 1–1 @ 10.21