PL: Moyes belekóstolhat a nagyok játékába


Fulham 3.35, döntetlen 3.40, Arsenal 2.15
Úgy tűnik, az Arsenal lehet az új Liverpool, vagyis Wengerék meccseire csak nagyon körültekintően és fordított logikával lehet fogadni, bár most még elhisszük, hogy a rossz rajt és a sok hiányzó ellenére a Törökországban aratott sima győzelemmel a hátuk mögött szombaton ki tudják használni a helyzeteiket, és idegenben verik a Fulhamet – ezzel a szorzóval legalábbis kiválóan illik a kettes a szelvényünkbe.

Tipp: 2-es @ 2.15 


Aston Villa 3.90, döntetlen 3.55, Liverpool 1.90

A Villa egy számára szerencsésen alakuló meccsen remekül kezdett idegenben az Arsenal ellen, majd egy számukra pont ellentétesen kijövőn kikapott hét közben a Chelsea otthonában. Ha nem lett volna a hétközi mérközés, most erősen fontolgatnám a döntetlen kiajánlását, amin egyébként még így is érdemes gondolkodni, de úgy vélem, hogy a pihentebb Liverpool meg tudja ismételni a tavaszi produkcióját, és egy újabb minimális győzelemmel folytatja a szezont.

Tipp: 1–0-ról döntetelen @ 3.95 


Cardiff City 7.50, döntetlen 4.50, Manchester City 1.42

A City a Newcastle lesimázásával indította a szezont (4–0), míg a Cardiff a West Hamtől idegenben kapott ki (2–0). Pellegrini csapata győzelemmel kell, hogy tartsa a sebességet, és bár a walesiek nyilvánvalóan  fel fognak szívni minden felszívhatót első hazai PL-meccsükre, de akkora a keretek közti minőségi különbség, hogy a vendégek kényelmesen utazhatnak vissza Manchesterbe.

Tipp: 1–0-ról 2 @ 2.20 


Tottenham 1.57, döntetlen 3.90, Swansea 6.00

A Spurs minimális különbségű győzelemmel kezdett a feljutó Palace otthonában az új center, Soldado tizenegyesgóljával, míg a Swansea otthon kapott ki simán David Moyes bemutatkozó meccsén a Unitedtől (1–4). Az egy dolog, hogy Villas-Boas gyakorlatilag mindenkit bevásárolt, akik a leggazdagabb kluboknak nem kellettek, de ezek a játékosok fontos posztokra is érkeztek, és minőségi erősítést jelenthetnek – nem úgy, mint tavaly a Liverpool elől elhappolt Gylfi–Dempsey kettős. Ha az Arsenal nem tud erősíteni az előttünk álló másfél hétben, akkor a Spurs komolyan elkezdhet BL-es álmokat dédelgetni – most viszont egy bármilyen győzelem nekünk tökéletes a szelvényünk felturbózásához.

Tipp: 1-es @ 1.57 


Manchester United 2.35, döntetlen 3.40, Chelsea 3.00

Hatalmas rangadó már itt a második fordulóban, amelynek felvezetésében José Mourinho lesz olyan jó fej, és olyan jó stratéga, hogy újabb ajánlatát Wayne Rooney-ért csak a meccs után fogja benyújtani – tudja ugyanis, hogy a Vörös Ördögök nyilvánvalóan csípőből elutasítanának bármilyen megkeresést az egymás elleni bajnoki előjátékában. Emellett lesz még olyan jó fej is, hogy David Moyes-szal máris megismerteti, mennyire sós a mély víz, milyen a PL-ben a bajnoki címért küzdeni, és noha minden poént nem fog lelőni már az első randin, de elég komoly leckét fog feladni a kezdő topmenedzsernek. Szinte kizártnak tartom, hogy a United meg tudja nyerni ezt a találkozót, mert noha a kisebb csapatokon lendületből átszaladnak, most a futballvilág legnagyobb motivátora érkezik az Old Traffordra, egy elképesztő masszív kerettel a háta mögött. Ha Moyes mégis győzelemre vezeti az MU-t, akkor viszont abszolút jogosan tűzheti ki célul a bajnoki cím megvédését.

Tipp: X2 @ 1.55 

A tippsor eredő szorzója: @ 45.47