PL: most már nem bénázhatja el a Chelsea


A Chelsea magával szúrt ki azzal, hogy elbénézta a Spurs elleni meccset, amelyet behúzva gyakorlatilag bebiztosíthatta volna BL-szereplését, és a szerdai EL-döntőt szem előtt tartva a Villa ellen kiküldhetett volna maga helyett egy szurkolókból toborzott tizenegyet. Ezzel szemben most egy a kiesés elöl menekülés közben megvadult (és talán már biztos pozícióban lévő) oroszlán otthonába látogatnak úgy, hogy az utolsó körben meg az Evertont fogadják, tehát ez minden lesz, csak edzőmeccs nem, még úgy sem, hogy a Stamford Bridge-en egy nyolcast gurítva tudtak nyerni Paul Lambert csapata ellen, akik már csak ezért is bosszút forralnak.

Ha a londoniaknak itt is csak egy döntetlen jön össze, és a Tottenham nyerni tud vasárnap a Stoke otthonában – ami azért közel sem biztos –, akkor olyan görcsösek lesznek jövő vasárnap az Everton ellen, hogy képesek és elbénázzák a BL-helyüket, arról nem is beszélve, hogy a Benfica ellen sem a legjobb úgy pályára lépni, hogy tudat alatt az toszogatja az embert, hogy a végén még jövőre is ebben a bóvli sorozatban kell szerepelnie. A Chelsea-nek tehát prioritás kell hogy legyen a forduló egyetlen szombati meccse, akár még egy-két kulcsjátékos kiesése árán is „megéri” letudni a PL-t idénre, hogy már csak a Benficával kelljen foglalkozni.

A Villa nem fogja odaadni magát egykönnyen, de a szűk vendéggyőzelem elfogadható eredmény lesz a számukra, a Chelsea-nek meg egyenesen tökéletes.

Tipp: Aston Villa–Chelsea 1–0-ról döntetlen @ 3.70