PL: a Liverpool nem kaphat ki harmadszor a héten


Liverpool 1.53, döntetlen 4.10, Swansea City 6.00
Úgy tűnik, ahogyan Luis Suárezre volt utalva a Liverpool a szezon első felében, úgy csúszott most rá a csapat Daniel Sturridge-ra, a nem annyira szerény csatár nélkül ugyanis mindössze két 2–0-ás vereségre futotta a héten Brendan Rodgers alakulatától a WBA és a Zenit ellen, míg vele 2–2-t tudott a csapat egy hét alatt az Arsenal és a Manchester City otthonában is. Ebből, na meg a meccsek képéből az is kiderül, hogy a Liverpoolnak még mindig jobban megy a biztonságos védekezésre épített kontrajáték, mint a labdatartós foci – és ez nem is meglepetés, hiszen a csapat kerete pillanatnyilag sokkal alkalmasabb erre. Most az lesz a kérdés, hogy mit tud a csapat egy nagyon hasonló felfogásban játszó, de papíron gyengébb ellenféllel szemben.

Persze, a tabelláról nem az olvasható le, hogy Brendan Rodgers előző csapata sokkal gyengébb lenne, hiszen egy ponttal és két hellyel is előrébb találhatjuk Michuékat. A statisztikák alapján persze akár azt is mondhatnánk, hogy a Pool hatásosabban játssza a labdabirtoklásra épülő focit, mint a Swansea, de ha azt nézzük, hogy Downing mit össze szerencsétlenkedik a jobbszélen, vagy Joe Allen leépülését vesszük figyelembe, akkor rögtön látjuk, higy ez nincs így. Tikitaka ide vagy oda, a Liverpool győzelmi esélyeit növeli, hogy Daniel Sturridge visszatérhet a csatársorba, így a támadásépítés és a gólszerzés tekintetében nem kell Suárez kedélyállapotára hagyatkoznia az anfieldi csapatnak – néha ugyanis az az érzése az embernek, hogy az uruguayinak kellene saját beadására érkeznie ahhoz, hogy a vörösök végre gólt szerezzenek.

A Swansea még soha nem nyert bajnokit az Anfield Roadon, de az ősszel összejött ez a Ligakupában, akkor 3–1-re nyert Michael Laudrup csapata. A Liverpool 1983 áprilisában tudta utoljára legyőzni a Swansea-t, ami azt jelenti, hogy a walesiek visszajutásuk óta még veretlenek a Mersey-partiak ellen – két döntetlen és két vereség a mérleg liverpooli szemszögből 2011 óta minden tétmeccset figyelembe véve. Ha Sturridge nem játszhatna, gondolkodás nélkül betippelnénk az x2-t, viszont a Pool újdonsült talizmánjával vagy mijével megynerheti a meccset – kikapni legalábbis nem szabad nekik, mert nagyon ciki lenne egy hét alatt három ruha.

Tipp: Liverpool–Swansea 2-1 @ 8.00