PL-kedd: képes megint pontot rabolni az Everton?


Arsenal 1.78, döntetlen 3.80, Everton 4.25
De szeretnék az ágyúsok szurkolói, ha ez a meccs sima egyes lenne és diadalmenetet ígérne! Pedig rohadtul nem az, és nem is ígér mást csak vért, erőfeszítést, verítéket és könnyeket. Az Evertont ugyanis pont úgy találta ki David Moyes, hogy az ilyen tilitolis fiúkákat, mint amilyen az Arsenal is, levágja, kivéreztesse, és lassú tűzön közepesen átsüsse. Egyébként ez a párosítás hagyományosan kemény, ritka a sima meccs, ezúttal pedig nemcsak a presztízsről van szó, hiszen egyenrangú, európai szereplésért küzdő felek találkoznak, és amennyiben az Arsenal felül tudja múlni a liverpooliakat, szinte behozhatatlan előnyre tesz szert velük szemben.

Noha a formát nézve úgy tűnhet, hogy az Everton nem érzi mostanában jól magát idegenben, hiszen január másodikán nyertek a bajnkságban utoljára a Goodison Parktól távol, azért az Old Traffordon ki lehet kapni, és a Tottenham, illetve a Southampton otthonából sem szégyen csak egy ponttal távozni – a Norwichban elszenvedett vereség már jóval fájdalmasabb. Egyébként a Uniteden kívül csak a Chelsea tudta megverni őket a nagycsapatok közül, ősszel ugyanebben a párosításban 1–1-es eredmény született, vagyis ezekkel a belga dokkmunkásokkal összefutni valóban nem leányálom.

A BL-helyek egyikére – hogy pontosan hányadikra, azt most vesztett pontok tekintetében nem mondjuk el – előreosont Arsenalra viszont rá sem lehet ismerni: a Spurstől elszenvedett vereség óta csak nyer Wenger csapata, meggyőzően és kitartóan játszanak, és ez feladja számunkra a leckét, egy szenvedő Arsenal otthonában ugyanis csak az X2 játszik, nincs miről beszélni. Ezúttal viszont nagyon kevésen múlhat a dolog, olyanokon, hogy Fellaini Anichebéhez vagy a két belső középpályáshoz játszik-e majd közelebb, hogy Mirallas melyik oldalon tűnik fel többet, és hasonlók. Azért csak evertonos vonatkozásokat említek, mert egyrészt most Moyes fog reaktív taktikát alkalmazni, másrészt pedig, ha nem talál ki valami okosat, akkor az Arsenal behúzza ezt a meccset.

Én azért hiszek a döntetlenben, jó meccs lesz.

Tipp: Arsenal–Everton 1-1 @ 7.50