PL: ezt a feladatot Beníteznek találták ki


Miközben Rafa Benítez gyakorlatilag már tényként kezeli, hogy José Mourinho érkezik a helyére a nyáron – a spanyol a pincér mellé már a The Interim One becenevet is megkapta korábban –, még négy meccse hátravan a kékek kispadján, amelyeken meg kell nyernie az Európa-ligát – negyedik csapatával negyedik nagy nemzetközi trófeája lenne ez (Valencia: UEFA-kupa, Liverpool: Bajnokok Ligája, Internazionale: klub-vb) –, és be kell biztosítania csapata helyét a Bajnokok Ligája következő kiírásában. Utóbbi cél elérése szempontjából lesz kulcsfontosságú a szerdai meccs, amelyen egy győzelemmel gyakorlatilag be is nevezné csapatát a BL-be – a gyűlölt Tottenhamet pedig kipöckölné onnan.

A két alakulat közül vitán felül a Chelsea van jobb formában, ugyanis a kékek legutóbbi hat tétmeccsükből ötöt megnyertek, míg a Spursnél csak két siker jött össze hat próbálkozásból. A hazaiaknál csak az adhat okot aggodalomra, hogy a csapatnak lesz jó pár meccse az elkövetkező hetekben, de mint már fentebb említettem, ennek a meccsnek a behúzásával ez a probléma jelentősen leegyszerűsíthető, úgyhogy a logika azt diktálja, hogy Matáék a lehető legerősebb felállásban, és teljes erőbedobással nekiessenek a Tottenhamnek.

A Chelsea még soha nem veszített PL-meccset hazai pályán a Spurs ellen, ráadásul amennyiben a Mikel-Ramires páros leveszi Gareth Bale-t a pályáról, a vendégek támadójátéka valószínűleg rögtön impotenssé válik – az ilyen feladatokat pedig kifejezetten Beníteznek találták ki, neki egy ujjgyakorlat kitalálni, hogyan hatástalanítson egy támadót, bármilyen képességű legyen is az.

Konzervatív tipp: Chelsea–Tottenham 0–1-ről X @ 3.80

Bevállalós tipp: Chelsea–Tottenham 0–2-ről X @ 5.75