PL: egy héten belül a harmadik komoly skalp is meglesz az Arsenalnak?


Manchester United 2.30, döntetlen 3.40, Arsenal 3.00
Az Arsenal hét közben megmutatta, hogy a futball legfélelmetesebb helyein sem esik kétségbe, így Dortmundban is fogta magát, hajlékonyra és keményre edzett acélként állt ellen a próbálkozó BVB-nek, a világ egyik legjobb csapatának. Jürgen Klopp szerint az Arsenal simán megnyerheti a Bajnokok Ligáját is, pláne, ha nem fut össze a Bayern Münchennel a tavaszi playoffban, viszont Wengernek most más dolga van, ugyanis a bajnokságot kell folymatosan megnyernie, most épp a címvédő otthonában kell megmutatni, hogy egy fecske elbír egy tököt...

Wenger ugyanezt a hozzáállást, adott esetben ugyanezt a kemény és fegyelmezett védekezést várja csapatától, aki megmutatta, hogy B-tervét is tudja olyan magas szinten alkalmazni, hogy a legerősebb ellenfelek játékát is kinyírja vele – az első meccsen az Emiratesben ez még nem sikerült, de a Signal Iduna Stadionban már semmi nem ütötte át a Szczeszny kapuja elé húzott vastag fémlemezt.

Ha gonoszak akarunk lenni, akkor azt mondhatjuk, hogy David Moyes eközben kiválóan demonstrálja, milyen egy olyan igazi – Ferguson különleges – brit edző Európában: idegenben jobbára hasznavehetetlen, ennek megfelelően még nem sikerült meccset nyernie az Old Traffordtól távol a BL-ben, és két meccsel a vége előtt még simán kieshet. Ha jó fejek akarunk lenni, akkor azt mondjuk, hogy David Moyes eközben kiválóan demonstrálja, milyen egy pragmatikus skót edző, aki követ reggelizik, és kavicsot szarik: négy meccs után veretlenül vezeti a csoportot, és a továbbjutáshoz elég, ha otthon legyőzi a Sahtart.

Noha mindkét csapatnak rengeteg a sérültje, erős kezdőkkel eshetnek egymásnak, és vívhatnak egy szoros, gólgazdag meccset. Vagy nem is számíthatunk annyira gólgazdagra? Az Arsenal éppen azt mutatta be, hogy a Unitednél jobb csapatok ellen is képes makulátlanul vésdekezni, igaz, az Old Traffordon pályára lépni egy akármilyen formában lévő – és most éppen nem is olyan rossz formában lévő – United ellen kb. olyan nehéz feladat, mint a Westfalenstadionban megpróbálni nyerni.

Wenger csapata viszont képes lehet erre, úgyhogy ez a meccs első pillantásra X2-nek néz ki. Az újabb győzelem a Liverpool, Dortmund, United hármas egy hét alatti elrakását jelentené, az kb. olyan lenne, mint két egymást követő Grand Slam Sebastian Vetteltől, vagyis ilyen szempontból nézve nem annyira magas a valószínűsége, más megközelítést alkalmazva viszont mikor, ha nem most?

A döntetlennek az üldözők örülnének nem kicsit, a Pool, Chelsea, Tottenham trió ugyanis győzelme esetén egy pontra megközelítené a listavezetőt. Mivel mindannyian szinte kötelező győzelem előtt állnak (Fulham, WBA, NU – @ 2.45, ha mindegyiken jön az egyes), ennek mindenképpen van realitása – ahogyan annak is, bármennyire jól is képes védekezni az Arsenal –, hogy Van Persie góllal emlékeztesse egykori csapata szurkolóit (@ 2.25) arra, hogy valójában mennyire is utálják őt. A másik oldalon a mostanában góllövő típusú csukában rohangáló Ramsey-n érdemes gondolkodni (gólt szerez @ 4.25), illetve Giroud fejesgólja is elég jól fizet a valószínűségéhez képest (@ 10.00).

Mindenkinek ajánlom figyelmébe a nyolcszoros szórzót azon, hogy Ashley Young szimulálásért sárgát kap, de még ennél is merészebbet húznánk, ha a meccs várhatóan magas tempóját figyelembe arra tennénk fel a pénzünket, hogy mindkét csapat betalál mindkét félidőben (@ 11.00), ami egyáltalán nem lehetetlen, de nem véletlenül fizet ilyen jól.

Tipp: kétesély – 2 @ 2.16 (döntetlen esetén a tét visszajár)