PL: Csillagok háborúja meg papírforma


Tottenham 2.60, döntetlen 3.25, Chelsea  2.80
Londoni rangadóval, a hétvége meccsével nyit szombat kora délután a Premier League hatodik fordulója, ami nem mellesleg a kör bezárul, tanítványodként hagytalak el, de most már én vagyok a mester. Miközben Villas-Boas úgy tűnik, hogy megtalálta Christian Eriksen személyében a megfelelő embert arra a posztra, ahol szinte minden támadójával próbálkozott az előző szezonban, a Chelsea pont ezzel átellenben, a védekező középpályán küzd gondokkal, Ramires játéka ugyanis kétséges, de ami ennél is komolyabb: Marco van Ginkel térdszalagsérülés miatt az egész szezonra kidőlt. Fel van tehát adva a lecke Mourinho számára, hogy igazi védekező középpályás nélkül zárja le a védelem előtti területet, miközben azért elöl sem állt össze még ez a Chelsea, bár a két egymás utáni vereséget (Everton, Basel) már két győzelemmel tudták feledtetni (Fulham, Swindon), sőt a ligakupában Fernando Torres is a kapuba talált. A Tottenhamnek nem sok fish n’ chips jutott a nagyétkű Chelsea mellett az elmúlt időszakban, legutóbb 2010-ben tudtak nyerni a városi riválisuk ellen, és valószínűleg most sem sikerül majd.
Tipp: X @ 3.25 

Manchester United 1.30, döntetlen 5.50, West Bromwich 11.00
A Unitednek általában jól megy a WBA ellen, pláne az Old Traffordon, szinte borítékolható a többgólos siker. Miután David Moyes egy B-csapattal aratott, Liverpool elleni ligakupa-győzelemmel tudta némiképp feledtetni a Citytől kapott hatalmas verést, elkezdheti a kötelezők behúzásával meggyőzni kritikusait arról, hogy nem döntött rosszul a klubvezetés amikor kinevezte menedzsernek az Everton korábbi vezetőedzőjét. Persze, megy még a vita oda-vissza, és menni is fog még egy darabig: az egyik oldal (pro Moyes) azt mondja, hogy a United korábban is képes volt random módon eszeveszettül gyengén játszani, a másik oldal (contra Moyes) szerint viszont a csapat csak lendületből nyeri hazai meccseinek zömét, és ettől még egyáltalán nem jó edző Moyes. Tény, hogy Sir Matt Busby óta senki nem kezdett ilyen jól hazai pályán United-edzőként, az pedig valószínű, hogy Moyes talán az utóbbi évek, évtizedek egyik leggyengébb unitedes keretét örökölte meg, tehát messze nincs olyan pozícióban, mint mondjuk, Manuel Pellegrini, de hát az nem is lenne akkora kihívás. Ez a meccs mindenesetre meg kell, hogy legyen, különben kiröhögik.

Tipp: 0–1-ről 1 @ 1.83 

Swansea City 3.15, döntetlen 3.40, Arsenal 2.30
Mindkét csapat jó formában van, és pár hete ezt még 1X-re vettem volna, de nem azért, mert gonosz vagyok, hanem mert csak, viszont az Arsenal Özil érkezésével szintet lépett, és egyszerűen kötelezően le kell radíroznia a középcsapatokat. Arról nem is beszélve, hogy már Arteta is bevethető, ráadásul Flamini és Ramsey is nagyon jó formában van, vagyis az Arsenal középpályája olyan stabilt, mint amilyen utoljára Patrick Vieira idején volt. A Wengerjugend győzelme ilyen szorzóval ajándék, azt mondom, csak aztán nehogy elbohóckodják.

Tipp: 2 @ 2.30 

Everton 1.57, döntetlen 3.90, Newcastle United 6.00
Hétfő este a mezőnyben egyedül veretlen Everton meccsével zárul a fgorduló, és a liverpooliak veretlensége, valamint kiváló hazai mérlege azért is különösen érdekes, mert a Tyne-partiak személyében egy idegenben meglehetősen veszélytelen alakulat látogat hozzájuk, vagyis a papírforma szerint mindenképp hazai győzelem következik, és meggyőződésem, hogy Roberto Martínez csapata van olyan masszív, hogy ezt érvényesíteni is tudja.

Tipp: 1 @ 1.57 

A tippsor eredő szorzója: @ 21.48