PL: a Citynek kell a győzelem az illúzióhoz


Manchester City 1.90, döntetlen 3.55, Chelsea 3.90
Négy pont a különbség a két alakulat között, és a City fő feladata az, hogy elhitesse magával. a hátralévő 12 meccsen ledolgozható a 12 pontos hátrány a BL-ben is érdekelt United ellen. A Chelsea legutóbb 2008 őszén, még Scolarival a volánnál tudott nyerni az Etihadban, ezúttal pedig a West Hamnhez látogató Tottenhammel szemben probálja megtartani egypontos előnyét.

A City legutóbb 92 meccsel ezelőtt, 2010 októberében szenvedett vereséget egymást követő PL-meccseken, márpedig legutóbb 3–1-re zakóztak titkos kedvencem (mindenki titkos kedvence), a Southampton otthonában. Mancini egyébként f*ckinghellezett egy sort a sajttájon, amikor arról faggatták az újságírók, mi a véleménye arról, hogy a pletykák szerint a nyáron Manuel Pellegrini örökli a sálját, szóval szerencsétlennek nem elég, hogy valahogyan össze kellene kukáznia egy trófeát, de állandóan emlékeztetik is erre.

A Citynek nem volt meccse hét közben, a Chelsea pedig kulcsjátékosokat is tudott pihentetni, és Eden Hazard-nak így is sikerült továbblőnie őket a Sparta Praga elleni EL-meccsen az utolsó pillanatban. Mancini csapata a legutóbbi három hazai bajnokiját nyerte a Chelsea ellen, és most is muszáj fölébük kerekednie, ha legalább az illúzióját szeretné fenntartani a bajnoki cím elérhetőségének. Klisével élve: innentől minden meccsük bajnoki döntő.

Newcastle United 2.10, döntetlen 3.40, Southampton 3.45
Kőkemény csata a 15. helyért a két pontegyenlőséggel álló csapat között. A Newcastle hazai formája a bajnokságban finoman szólva felemás (6 győzelem, 1 döntetlen, 6 vereség), a Southampton viszont legutóbbi hat idegenbeli PL-meccséből csak egyet veszített el, és azt is az Old Traffordon, négyet adott döntetlenre. A Soton a City elleni bajnoki győzelemből, a Newcastle a harkivi EL-továbbjutásból meríthet erőt, annak ellenére, hogy a kontinenst át kell szelniük hazafelé.

A Southamptonnal kapcsolatban van, aki azt hangsúlyozza, hogy Pochettino beiktatása óta erőt sugárzó teljesítményt adott le a csapat olyan alakulatok ellen, mint a United vagy az Everton, de az az igazság, hogy ez Nigel Adkinsszal is ment a szezon elején, csak a győzelmek nem jöttek akkor még össze, Pochettinóval viszont már a bravúr is sikerült. Az előzmények a hazaiak mellett vannak, de a hosszú visszaút, a hétközi kupameccs és a vendégek jó formájának konstellációja legalább egy pontra elegendőnek tűnik a látogatóktól.

Tipp: Man City–Chelsea 1-0 & Newcastle–Southampton X @ 33.15