PL - Bajnoki döntő vagy egy leadott meccs?


Fulham 2.30, Döntetlen 3.35, Hull 3.20

Óriási ziccer előtt a Fulham csapata. Néhány hete még a legutolsó helyen, szinte reménytelenül tekintettek a jövőbe. Most csak két pont választja el őket a Norwichtól, akik minden idők egyik legkegyetlenebb sorsolását kapták az utolsó fordulókra. Így a londoniak előtt adott a lehetőség, hogy előzzenek, ehhez az idegenben igencsak harmatos Hullt kellene legyűrjék.

Továbbra is egyetlen apró bökkenő van hazai oldalon, még mindig ők kapják a legtöbb gólt, 77 benyelt találattal a bennmaradás azért mindenképp bravúros teljesítmény lehetne. Ehhez a terméshez az aktuális ellenfél is hozzájárult az őszi félévben, a Tigrisek hatot vertek december 28-án a Fulhamnek. Ekkora differenciáról nem szokás kikapni idegenben sem, de a Hull 2014-ben még nem játszott döntetlent, idegenben meg gyengécskék. A két csapat egyaránt kereken meccsenkénti egy rúgott gólos átlagnál jár, de nem csak emiatt számíthatunk kiegyenlített találkozóra.

Tipp: Döntetlen 3.35

Sunderland 1.85, Döntetlen 3.70, Cardiff 4.35

Igazi kiesési rangadó ez. Az utolsó helyen álló csapat a legjobb még kieső ellen játszik, ráadásul a két csapatot egyetlen pont választja el egymástól, és karnyújtásnyi távolságra van a bennmaradó helyek egyike is. Emiatt talán az aktuális formából ildomos kiindulni, amelyet tekintve a walesiek állnak kicsit jobban.

A Fekete Macskák az egész liga legrosszabb csapata, ha a hazai mérkőzéseket tekintjük, igaz ez a Cardiffról is majdnem elmondható, ha az idegenbeli meccseket rakjuk mérlegre.  A Sunderland kilenc meccses nyeretlenségi szériát szakított meg a Chelsea ellen, bónuszként nekik még van egy elmaradt találkozójuk is a bajnokságból. Emiatt az utóbbi négy meccsén csak egyetlen vereséget szenvedő Cardiff City számára fontos lenne, hogy egy esetleges győzelemmel  leszakítsák soros ellenfelüket, hiszen egy vereség után már csak két sanszuk maradna az előzésre (Newcastle, Chelsea). Nehéz megjósolni, hogy ki fog felülkerekedni, de a mínusz 1 pont ellenére talán a Sunderland van helyzeti előnyben, igaz a közelmúltban bekövetkezett egyetlen győzelmükből nem lehet messzemenő következtetések levonni.

Tipp: Dupla esély - X2 2.00

Liverpool 1.62, Döntetlen 4.15, Chelsea 5.40

A forduló rangadója lehetne, ha egyes hírek szerint, Mourinho nem kapott volna engedélyt arra, hogy tartalékosan küldje pályára a kezdőcsapatot. Ennek oka, hogy a BL-ben kedvező eredmény született a számukra, így inkább az Atletico elleni találkozóra tartalékolnának. Azonban nem lenne a Special One az aki, ha nem húzna valami váratlant, ezért még mindig csábító oddszot láthatunk a Liverpool neve mellett.

Más kérdés, hogy egyesek szerint teljesen mindegy milyen kezdővel áll ki a londoni csapat az Anfield Roadon, mert akkor is a Pool az esélyesebb, a keret kiváló formában van, és a jóval kevesebb sérült és lejátszott meccs is nekik kedvez.

Ha szigorúan a statisztikákat néznék, akkor viszont egy pikáns párosításról beszélnénk, hiszen az első vs. második meccsek mindig kiélezett csatát hoznak. Emellett a Liverpool lőtte a legtöbb gólt az idei PL szezonban, viszont a Chelsea kapta a legkevesebbet. Ami biztos, hogy akármelyik csapattal is áll is ki a Chelsea, a hazai csapat legalább egy, de inkább két gólra mindenképp jó, így érdemes a gól fogadásokat is nézegetni. Ha a Vörösök nyernek, akkor szinte bajnokok, utolsó két meccsüket a Palace és a Newcastle ellen játsszák.

Tipp: Felett 2.5 - Igen 1.55

Arsenal 1.26, Döntetlen 6.00, Newcastle 12.50

A Newcastle az egyetlen csapat a Premier League-ben, amely az utolsó öt mérkőzésén nem szerzett pontot. Ezt a Szarkákhoz méltatlan teljesítményt az Emirates-ben kellene megszakítani, ami most elképzelhetetlennek tűnik. Az Ágyúsok nem hibázhatnak, mert akkor a BL-szereplésük veszélybe kerül, az Everton szorosan ott van mögöttük. Ha ezt a meccset sikerülne behúzni Wenger fiainak, akkor az utolsó két fordulóban már verhető ellenfelek jönnek szembe, bár a West Brom és a Norwich is könnyen kerülhet olyan helyzetbe, hogy az életéért fog küzdeni.

A ’Castle már elengedte ezt a bajnokságot, maximum a 8. helyre léphetnének előre, de nem törik szét magukat. Erre ékes bizonyíték, hogy az elmúlt 450 percben csak egyetlen gólra voltak képesek, szóval akár egy hendikep fogadás is bír realitással.

Tipp: Hazai csapat úgy nyer, hogy nem kap gólt - Igen 2.02

A négy tipp eredő oddsza: 20.98

ÚJ! Kombináld mérkőzés előtti fogadásaidat élő fogadásokkal! Részletek ITT!