PL: az Arsenal tényleg megnyerheti a bajnokságot?


Miközben a címlapokat elvitte Sir Alex Ferguson könyve, illetve az abból nyilvánosságra hozott, mindenkit szanaszét oltó részletek, mi továbbra is a bajnokságra fókuszálunk, amelynek szépen lassan a negyedéhez közeledünk, és ilyenkor azért már érdemes oda-odasandítani a tabellára, amelyen az Arsenal két ponttal vezet a Chelsea és a Liverpool előtt. Mikor volt utoljára olyan, hogy a Pool bajnoki győzelme (@ 9.00) kevesebbet fizetett, mint a Unitedé (@ 10.00)? Most ugyanis ez a helyzet, a favorit pedig továbbra is a Man City (@ 2.75) és a Chelsea (@ 3.75), azonban egyre többen kezdik el komolyan venni az Arsenalt, és egyre többen gondolkodnak el azon, hogy tényleg képes lehet-e Wenger csapata megnyerni ezt a másik három topklub szempontjából átmeneti szezont. A szorzó mindenesetre elég kellemes (@ 6.00) ahhoz a meggyőző játékhoz képest, amit eddig mutattak az Ágyúsok – Özil érkezése óta, ezt mindig érdemes hozzátenni a tisztánlátás, na meg Özil valódi értékének, vagy legalábbis annak az értéknek a tisztán látása érdekében, amit az Arsenal számára képvisel, és ami ilyen gyorsan nyilvánvalóvá vált.

Az Arsenal a hétvégén az egyelőre menedzser nélküli Crystal Palace-on készül leverni azt a frusztrációt, ami kedden, a Dortmund elleni hazai BL-vereség alatt gyűlt fel a játékosokban. Menedzser nélküli, ugyanis Ian Holloway kimerültségre hivatkozva otthagyta a 19. helyen vegetáló, kiesésre ítélt alakulatot. Mivel a vereségtől nem nagyon menekülhetnek meg ezen a hétvégén, a hátralévő 30 fordulóban a tárgyalási alaphoz is minimum 27, de az igazi esélyhez inkább egy 37 körüli pontszámot kellene összeszedniük, ami nem lesz egyszerű, tekintve, hogy eddig három van nekik nyolc meccsen. Ez azt jelenti, hogy egy átlagos kieséstől megmenekülő csapat éves átlagteljesítményéhez képest jobban kell teljesíteniük egy gyakorlatilag Championshipre szabott kerettel – nem lehetetlen, de nem is valószínű, úgyhogy egy, már a visszavonulást, újraszerveződést, és visszajutást megtervezni és levezényelni képes menedzser kellene nekik – véletlenül sem a favoritnak számító Tony Pulis (@ 1.50), akitől alig szabadultunk meg azok után, hogy éveken át sokkolt bennünket azzal a borzalommal, amit Stoke-on-Trentben jobb híján focinak hívtak.

Pulis mellett a legfőbb érv az, hogy még sosem esett ki sehonnan, azonban nehezen tudom elképzelni, hogy benntartja ezt a társaságot, bármennyire is egyszerűsíti le a játékot edzői szakócájával. A Leyton Orientnél dolgozó Russell Slade (@ 6.50), és a legutóbb a Leedsnél tevékenykedő Neil Warnock (@ 10.00) van még képben, Roberto Di Matteo, Mike Phelan és Avram Grant mellett (@ 12.00), de a jelöltek között 25-szörös pénzért találunk szinte komplett ’90-es évek All-Starst is: Ole-Gunnar Solksjaer, Gianfranco Zola, Paolo Di Canio, Paul Ince, Gareth Southgate és Henning Berg. Ha Roy Keane kapná az állást, az már ennek a dupláját fizetné, és annak is a duplája lenne, ha Gary Neville a stúdiót felcserélné a kispadra. Reménykedek benne, hogy a Palace megmenekül a Pulis-focitól, én ugyanis ebből a névsorból – nyilván Solksjaer és Zola mellett – Di Matteót látnám a legszívesebben viszont a PL-ben, de félek, túl szép volt Pulis eltávolítása ahhoz, hogy igaz legyen.

Tipp: a Palace következő menedzsere Pulis & a Chelsea lesz a bajnok @ 5.63 

Térjünk ki még az akutális fordulóra is, és alapozzunk mindent arra, hogy, hogy az Arsenal megruházza szegény Crystal Palace-t (1–0-ról 2 @ 2.02), és vegyük ehhez a hétvége rangadóját egy miniszelvény erejéig! A Chelsea–Man City meccset pár héttel ezelőtt minden további nélkül ikszre vettem volna (@ 3.40), azonban mostanában az a helyzet a Kékeknél, hogy működő csatáraik is vannak, ami azzal együtt, hogy a City védősorából többen is hiányoznak, illetve, hogy a Stamford Bridgen játszák a meccset, ráadásul José Mourinho vezetésével, némiképp a hazaiak felé billenti a mérleget. Manuel Pellegrini talán a szezon legkeményebb meccsére készül, és ha ezt meg tudná nyerni, azzal igazolná, hogy a City a bajnokság favoritja, azonban szerintem Mourinho meg fogja mutatni neki, hogy ez a bajnokság nem annyira egyszerű, mint amilyennek tűnik.

Tipp: Palace–Arsenal 1–0-ról 2 & Chelsea–Man City 1 @ 4.75