PL: az Arsenal a BL-főtáblára?


Miután az Arsenal négyet gurítva taszította a friss kupagyőztes Wigant a másodosztályba, az egyetlen nyílt kérdés a PL záró fordulója előtt, hogy a 3-5. helyeken hogyan osztozik a három londoni klub. A Chelsea BL-szereplése biztos, ott csak az a kérdés, hogy menyire fontos a főtábla, míg az Arsenal a BL-főtábla és az Európa-liga között bárhol kiköthet, és a Tottenhamnek is van még esélye mindkét sorozatra – szurkolóik számára az Arsenal megelőzése, ami egyben a BL-indulást is jelentené, kb. a bajnoki címmel érne fel.

Newcastle United 6.00, döntetlen 4.40, Arsenal 1.50
Itt még a Liverpool is rúgott egy hatost, és miután a Wigan leverésével Wenger fiai a saját kezükbe vették sorsukat, mondhatnánk ugyan, hogy rajtuk lesz a nyomás, de nem ezt mondjuk, inkább magabiztos és szép játékot jósolunk, a szezon egyik legmeggyőzőbb produkcióját, és többgólos győzelmet, ami a BL-főtábláját jelentheti számukra. Ugyanis amennyiben a Chelsea nem nyer az Everton ellen, ez karnyújtásnyi közelségbe kerül: Chelsea-vereség esetén elég a győzelem, döntetlennél pedig kétgólos siker kell Poldiéktól, és mivel ők természetesen erre fognak hajtani, ellenfelük meg a bennmaradást jelentő megnyugvás miatt teljesen ellazuló Pardew-legénység lesz, simán mehet a hendi, bátrabbaknak a kettes hendi.

Chelsea 1.65, döntetlen 3.75, Everton 5.25
A Chelsea-nek mostanában mindegy, milyen nemzetközi sorozatról van szó, robotzombiként végigmegy rajta, akkor is, ha a másikból címvédőként már a csoportkörben kiesett, Beníteznek meg a klub nem nagyon számít, ő első szezonjában mindenképp trófeáig megy – bár ezt a mostanit igazából még nem tudja értékelni, mert még mindig sértve érzi magát amiatt, hogy már előre eldöntötték: semiképpen nem hosszabbít vele Abramovics. Valójában persze inkább örülnie kellene, mert azok után, hogy az interes buktát követően gyakorlatilag eltűnt Európa futballtérképéről, egy féléves melóval visszakerült a keresett edzők közé. A hétvégi meccs nemcsak neki lesz az utolsó aktuális csapatánál, hanem David Moyes-nak is, és az Evertonnak csak ezért fontos a tisztes helytállás, amúgy már biztos a hatodik helyük, ami a Wigan és a Swansea kupái miatt ezúttal semmit nem ér. A Chelsea játékosai viszont valószínűleg eléggé készen vannak a komoly tavaszi menetelés után, ami egy kupagyőzelmet követő ünnepléssel és egy nem túl motivált edzővel megfűszerezve adja a döntetlent a makacs liverpooliak ellen, még akkor is, ha az jó eséllyel egy augusztus végi selejtezőt jelent a BL nem bajnokok számára kiírt playoffjában – annak meg rengeteg pénzt, aki megjátssza a szelvényt.

Tottenham 1.25, döntetlen 5.50, Sunderland 12.00
A fő kérdés a meccsel kapcsolatban: van-e akkora lúzer a Spurs, hogy ilyen szituációban ne tudja megverni a minimális célját már teljesített, a bennmaradást elérő Sunderlandet? Szerintem naná, de ezúttal meglesz számukra a győzelem, pont azért, mert nem mennek majd vele semmire, ugyanis az egy ponttal előttük álló Arsenalnak mindenképpen pontokat kellene veszítenie ahhoz, hogy ez a győzelem BL-indulást jelentsen, vagyis ebből következik, hogy marad a következő szezonra is az Európa-liga.

Konzervatív tipp: Newcastle–Arsenal 1–0-ról 2, Chelsea–Everton X, Tottenham–Sunderland 1 @ 11.02

Bevállalós tipp: Newcastle–Arsenal 2–0-ról 2, Chelsea–Everton X, Tottenham–Sunderland 1 @ 25.78