PL: 8 mérkőzés, 16 tipp


Everton 1.50, Döntetlen 4.30, West Ham 6.80

Bármennyire is hihetetlennek tűnik, de a legtöbb mérkőzést a Premier League-ben kapott gól nélkül a West Ham csapata hozta le, 27 forduló alatt 13 mérkőzésen nem zörrent meg a hálójuk. Legutóbbi öt meccsüket sikerült veretlenül megúszni (mindössze egyetlen kapott góllal), a 0-0-ás végeredménnyel záródó Chelsea elleni döntetlen jó irányba indította el a csapatot. Az Everton legutóbbi négy mérkőzéséből hármat elvesztett, de ezek ellenére is csak 27-szer kapitulált a védelem, ami a Chelsea után a legjobb mutató. A liverpooliak 11 mérkőzés óta nem kaptak ki a West Hamtől, az őszi odavágón 3-2-re nyertek. A Villa idegenben jól teljesít, ráadásul felszálló ágban vannak, de az Everton a Goodison Parkban idén csak egyszer maradt pont nélkül.

Mérkőzés tipp: Döntetlen @ 4.30

Gól tipp: Alatt 2.5 – Igen @ 2.00

Fulham 8.00, Döntetlen 4.50, Chelsea 1.42

Az első az utolsó elleni meccsek ritkán tartalmaznak ilyen magas oddszot, így mindenképp érdemes lehet a vendégek sikerén gondolkozni. Magath debütál a Craven Cottage közönsége előtt, míg Mourinho a hétközi BL döntetlen után a londoni rivális otthonában igyekszik megőrizni az éllovas pozíciót. A Fulham toronymagasan a legtöbb gólt kapta a ligában, például az utolsó három hazai meccsen 10 találaz jött össze, így a Chelsea támadói eseménydús mérkőzés elé néznek. Mivel a Kékek védőnégyese határozottan áll a talpán, azért a Fulham támadóknak fel kell kötni a gatyát. David Luiz továbbra is hiányzik a Chelsea-nél, de ettől még meglepetés lenne akár a döntetlen is.

Mérkőzés tipp: Hendikep Kezdése 1-0 – Döntetlen @ 3.60

Gól tipp: Gólok száma az első félidőben – Alatt 1.5  @ 1.45

Hull City 2.35, Döntetlen 3.20, Newcastle United 3.15

A Hull még szeptemberben volt képes arra, hogy két egymást követő meccset megnyerjen, akkor az áldozatok közt volt a Newcastle is. A hétvégi Cardiff elleni magabiztos győzelem után most itt az újabb esély, hiszen a Szarkák az utóbbi időben hullámzó teljesítménnyel rukkoltak elő. A ’Castle 1990 óta nem tudott nyerni a Hull otthonában, és ez a sorozat nem valószínű, hogy a jelenlegi támadójáték mellett fog megszakadni. A fekete-fehérek a legutóbbi 5 meccsen csak 1 gólt szereztek, így össze kell kapják magukat a liga 5. (!!!) védelme ellen.

Mérkőzés tipp: Kétesély (döntetlen esetén a tét visszajár) – Hull City @ 1.65

Gól tipp: Mindkét csapat szerez gólt – Nem @ 1.80

Stoke City 5.50, Döntetlen 3.80, Arsenal 1.65

A Stoke 27 pontot gyűjtött a bajnokság folyamán, ebből 21-et saját közönsége előtt. Az Arsenal viszont vendégségben rendkívül hatékony, a mezőny második felét rendre megkínálják 2-3 góllal, mely azért nehezen kivitelezhető mutatvány lesz a hétvégén. A Stoke öt gólt kapott a Pooltól és kettőt a Chelseatől, de mindenki más beragadt maximum egynél, bár ha van csapat, aki képes a sorozatot megtörni, akkor azok az Ágyusok. A Stoke képes olyan meglepetés győzelmekre, mint a Manchester United vagy a Chelsea elleni (illetve a City elleni döntetlen), így nem lehet leírni a hazaiakat, ettől függetlenül a keretek minőségbeli különbsége miatt szoros vendég sikert prognosztizálhatunk.

Mérkőzés tipp: Félidő/Teljes játékidő – X/2 @ 4.50

Gól tipp: Gólok száma a vendég csapatnál – Felett 1.5 @ 1.73

Southampton 3.60, Döntetlen 3.60, Liverpool 2.00

A Liverpoolban biztos buzog a bosszúvágy, hiszen az Anfiled Roadon veretlenek lennének a vörösök, ha a Soton nem tréfálja meg őket az ötödik fordulóban. Ha a góllövőlista első két helyén álló csatárral felálló Pool most sem talál be, akkor a liga egyetlen olyan csapata lenne a Southampton, amely megússza Suarezék ellen a kapott találatot. A hazaiak a fent említett bravúrt leszámítva a top 10 ellen nem nyertek, míg a Pool le-leikszelget a középmezőnnyel idegenben. Ettől még a vezetést javarészt megszerzik és a gólok is potyognak tisztességgel, ennek tükrében lehet kalkulálni.

Mérkőzés tipp: Döntetlen @ 3.60

Gól tipp: Első gól – Liverpool (0-0-nál a tét visszajár) @ 1.58

Aston Villa 2.05, Döntetlen 3.35, Norwich City 3.75

Ha a két csapat elmúlt három fordulóban szerzett góljait összeszámoljuk, akkor igen lehangoló eredményt kapunk, hiszen az egyetlen gól miatt rendkívül hatékonytalan csatársorokról beszélünk. A két csapat ráadásul ugyanúgy 28 ponttal áll, négy egységnyire a kieső zónától. Így a tét nagy, a Villa Park nagyon gyengéden bánik az ellenfelekkel, ugyanez elmondható a Kanárikról vendégként, szóval nehéz megtippelni, hogy múlja jobban alul egyik csapat a másikat, de lehet kísérletezni.

Mérkőzés tipp: Pontos eredmény – Első félidő 0-0 @ 2.75

Gól tipp: Alatt 2.5 – Igen @ 1.75

Swansea City 1.78, Döntetlen 3.55, Crystal Palace 4.75

A Swansea egy meccs kivételével mindig betalált hazai pályán, míg a kis londoni csapat csak 5 gólt lőtt, ha ki kellett mozdulni az otthon ölelő biztonságából. A Palace még nem játszott döntetlent az említett körülmények közt, egészen konkrétan 2 győzelem mellett 10 vereséget szenvedtek. A Swansea csütörtökön kiesett az Európa Liga mezőnyéből, tehát nem maradt más dolga a csapatnak, mint a bajnokságra koncentrálni. A 12. hely még mindig nem életbiztosítás, fontos lenne, hogy egy közvetlen riválist győzzenek le.

Mérkőzés tipp: Swansea @ 1.78

Gól tipp: Hazai csapat úgy nyer, hogy nem kap gólt – Igen @ 2.75

Tottenham 1.32, Döntetlen 5.00, Cardiff City 10.50

Volt a bajnokságnak egy olyan szakasza ősszel, amikor senki nem hitt benne, hogy a Bale hiánya miatt küszködő Spurs a BL indulás közelében lesz a bajnokságban. Ehhez képest a londoni csapat ötödik, és az EL-ben is továbbjutott a legjobb 16 közé. Ez legfőképp annak köszönhető, hogy Emmanuel Adebayor megtalálta a góllövő csukáját, így mondhatni kötelező hazai győzelem vár rájuk a szenvedő walesi csapat ellen. A Cardiff idegenben a meccsek többségén kap legalább két gólt, emiatt pusztán hat egységet gyűjtöttek vendégségben. 19 rúgott és 48 kapott góljukegyaránt a második legrosszabb mutató a ligában.

Mérkőzés tipp: Félidő/Végeredmény – 1/1 @ 1.82

Gól tipp: Adebayor gólt szerez – Igen @ 1.75