A nagyok is beszállnak az FA-kupába


Az angol FA-kupa harmadik fordulójába már becsatlakoznak a Premier League-csapatok is. A legjobb 64 mezőnyében a sorsolás szeszéjének köszönhetően négy olyan összecsapást is rendeznek, ahol élvonalbeli együttesek játszanak egymással. A továbbjutás sorsa egy mérkőzésen áll vagy bukik, ha döntetlen születik, akkor újrajátszás dönti el, hogy ki szerepelhet a negyedik körben.

A harmadik forduló mérkőzéseit három napra bontják, pénteken 1, szombaton 25, vasárnap 5 és hétfőn 1 találkozó kerül megrendezésre. Tippjeinknél azokra a párosításokra koncentrálunk, ahol első osztályú csapatok találkoznak.

West Ham United 5.10, Döntetlen 4.00, Manchester City 1.68

A londoni csapat épp túl van a Manchester United elleni 2-0 arányú vereségen, most egy másik manchesteri együttes ellen kell bizonyítson hazai pályán. A két klub már találkozott idén, akkor a City 3-1-re nyert. Mivel Guardiola csapatának sűrű a programja, valószínűleg nem akarják, hogy a továbbjutás egy újrajátszott összecsapáson dőljön el. A West Ham a legutóbbi két bajnokiján úgy kapott ki, hogy gólt sem rúgott, ennek tükrében legalább kétgólos City győzelemre lehet számítani.

Tipp: Hendikepp – West Ham +1 – Manchester City @ 2.70

Hull City 2.70, Döntetlen 3.35, Swansea City 2.55

A Premier League két sereghajtója egymás ellen találkozik az FA-kupában. A két csapat amellett, hogy katasztrofális szezont fut az élvonalban, a liga leggyengébb védelmével is rendelkezik. A Hull 44, míg a Swansea 45 gól kapott. A hazai csapat a támadásokban sem jeleskedik, 17 rúgott góljuk a legkevesebb az első osztályban. A két együttes közül ráadásul a Hull van rosszabb passzban, november 6-a óta egy találkozót sem nyertek, míg a Swansea összesen 9 pontot gyűjtött az elmúlt nyolc fordulóban. Bár minden abba az irányba mutat, hogy a walesi együttes van jobb formában, a Hull Cityt hazai pályán nagyon nehéz megverni. A legutóbbi öt próbálkozóból csak a Manchester City járt sikerrel. A Hull City mellett szól, hogy a csapat élére új edző érkezett, ami rövid távon mindig javít az adott együttes teljesítményén.

Tipp: Döntetlen @ 3.55

Sunderland 2.20, Döntetlen 3.35, Burnley 3.25

Bár a Sunderland nagyon rosszul áll az idei bajnokságban, de mindenképp érdemes megjegyezni, hogy a Burnleynél nincs gyengébb klub idegenben. A Burnley vendégségben az idei szezonban pusztán egy pontot szerzett, ráadásul gólt is csak elvétve lőnek. Duplázniuk például egyszer sem sikerült. Ha ehhez hozzátesszük, hogy a Sunderland formája is hagy némi kívánnivalót maga után, akkor összességében kevésgólos, hazai siker várható.

Tipp: Gólok száma 2,5 alatt @ 1.73

Everton 1.80, Döntetlen 3.60, Leicester City 4.35

Látványos és színvonalas találkozónak ígérkezik a Leicester City liverpooli vendégjátéka. A két csapat friss emlékeket őriz egymásról, december 26-án egymással játszottak a bajnokságban. Az erőviszonyokat jól jelzi, hogy az Everton vendégségben is 2-0-ra tudott nyerni, így a kupameccs esélyeseinek is ők számítanak. Ha az eredmény megismétlődik, akkor az kifejezetten jól fizet.

Tipp: Everton nyer 2-0-ra @ 8.50