Mit hozhat nekünk a karácsonyi játéknap?


Chelsea1.32  döntetlen5.25  West Ham10.00
Hazai pályán hibátlan még ebben a bajnoki szezonban a Chelsea, az eddig lejátszott nyolc meccsből nyolcat megnyert, de ami igazán nagy kunszt, hogy pályaválasztóként mindössze három gólt kaptak összesen. Ez a párosítás legutóbb 0-0-s döntetlent hozott, sokat mondó statisztika, hogy ezt megelőzően ilyen eredmény utoljára 2000 márciusában született.

Jó formában vannak a vendégek, nem véletlenül állnak a negyedik helyen. A legutóbbi öt fordulóban négy meccset megnyertek, csak a Sunderland vendégeként hullajtottak el két pontot. Eddig nem akadt olyan meccsük idegenben, ahol ne lőttek volna gólt/gólokat, úgyhogy nem lenne meglepő, ha feltörnék az amúgy jól záró Chelsea védelmet.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.98


Manchester United1.37  döntetlen5.15  Newcastle8.50
Múlt hét szombaton 1-1-es döntetlent játszott a Manchester United az Aston Villa vendégeként. Viszont ezt megelőzően hat fordulón keresztül csak nyerni tudott a MU és ennek köszönhetően a harmadik helyről várhatják a karácsonyi játéknapot.

Egyáltalán nincs könnyű helyzetben a hazai csapat, ugyanis rengeteg a sérült. Herrera, Rojo, Thorpe, Smalling, Blind, Shaw, Fellaini: ez gyakorlatilag egy fél kezdőcsapat és szinte a komplett védelem. Bár Louis van Gaal úgy nyilatkozott, hogy Smalling és Fellaini talán bevethető lesz, de amúgy is kénytelen rotálni a csapatot. Jó hír viszont, hogy Falcao jó formában van, az ő góljának köszönhetően mentettek pont múlt héten, a Villa Parkban.

Zsinórban két bajnoki meccset is elveszített a Newcastle: múlt vasárnap a Sunderland vitt el tőlük három pontot (0-1), előtte pedig az Arsenal vendégeként kaptak ki 4-1-re. Idegenbeli formájuk meglehetősen csapnivaló a Szarkáknak, mérlegük 2-3-4. Az előző szezonban ugyan győztek az Old Traffordon, de hát az egy teljesen más MU volt.

Tipp: Falcao gól @ 2.16


West Bromwich6.45  döntetlen4.30  Manchester City1.53
Csupán két pont választja el a Gera Zoltán egykori csapatát a kiesőhelytől. Az előző fordulóban a bennmaradásáért küzdő QPR otthonában szenvedtek 3-2-es vereséget. Hazai pályán sem megy túl jól a West Bromnak, mérlegük 2-3-4. Érdekesség, hogy mindhárom ikszük 2-2 volt. Ebben a szezonban csak háromszor fordult elő, hogy ne lőttek volna gólt hazai környezetben.

A bajnoki címvédő elég jó formában van: a CSKA Moszkva elleni vereség óta egyszer sem kaptak ki. Sőt, legutóbbi négy tétmeccsüket kapott gól nélkül nyerték meg, az előző fordulóban pedig különösebb megerőltetés nélkül szórtak hármat a Crystal Palace-nak. Mindössze három ponttal vannak lemaradva a listavezető Chelsea mögött, úgyhogy valószínűleg mindent megtesznek majd a győzelemért.

Tipp: Félidőben a City vezet @ 2.08

Eredő odds: 8.90