Miért tudta a Liverpool megsemmisíteni az Arsenalt?


Jordan Henderson valósággal szökdécselt, Emre Can sétálgatott, Gini Wijnaldum mindenkit lefogott, - nem lett volna olyan ember az egész Arsenal keretében, akivel nem bírt el volna el ezen a napon – és ez a több apró momentum mutatta az Ágyúsok teljes csődjét az Anfielden, a hazai szurkolók legnagyobb örömére.

4-0 lett a végeredmény, de lehetett volna hat vagy nyolc közte,  válogatott kötelezettségek miatt kéthetes szünetben így mindkét együttesnek lesz egy kis ideje átgondolni a történteket.

Azonban azt se felejtsük, hogy a tavaly nagyjából ugyanezek a játékosok alkották a kereteket és akkor a szezon végén a Vörösök csak egy ponttal végeztek a londoniak előtt, míg vasárnap szabályszerűen osztálykülönbség volt az együttesek között. Hogy jutottak el a felek idáig?

A legnagyobb különbség természetesen, hogy a 'Pool a Bajnokok Ligájában pallérozódhat, miután sikerrel vette a selejtezőben a Hoffenheim elleni párharcot, addig hosszú idő után az Arsenalnak be kell érnie az Európa Ligával, ami szemlátomást morálisan nincs jó hatással a társaságra.A Vörösök tavaly remek időzítéssel oda vissza legyőzték ugyan az Ágyúsokat, de csak egy-egy góllal, vasárnap viszont mégsem ezeket a csapatokat láthattuk az Anfielden. Hozzáállásban, lelkesedésben legalábbis biztos, hogy nem.

A Liverpool most négy góllal volt jobb, de ha a játékot nézzük, akkor a különbség ki sem fejezhető.

Az említett Henderson, Can, Wijnaldum hármas egyaránt remek volt, de a Mané, Firmino, Salah támadószekció még őket is felülmúlta. Öt napon belül ez volt a második mérkőzése együtt ennek a nagy hatosnak, és a második ahol négy gólt hoztak együtt össze.

A válogatott fellépés miatt szünetben Kloppnak az lesz a legfőbb feladata, hogy emellé a  „nyerő hatos” mellé megtalálja a megfelelő embereket és amikor ez sikerül az így összeállított csapat lendülete kitartson az egész ősz folyamán. De ehhez nem ártana még esetlegesen szélesíteni a keretet, ráadásul még nem tudjuk mi lesz a Coutinho ügy végkifejlete.

A Vörösökre borzasztóan nehéz sorozat vár, 22 nap alatt hét mérkőzést is játszik az együttes, ennek a sorozatnak az első állomása Manchesterben lesz a City ellen rangadón szeptember 9.-én.

James Milner és Daniel Sturridge helye még biztosnak tűnik jelenleg a kezdőcsapatban, mivel mostanság mindketten jó formában futballoztak, ráadásul utóbbi az Arsenal ellen góllal is jelezte a német tréner felé, hogy hosszútávon is lehet rá számítani.És akkor nézzük egyúttal mi a helyzet Coutinhoval: A brazilra továbbra is számítana a vezetőség, szóval amennyiben ő is beáll a sorba úgy sokkal erősebb is lehet a társaság, de ha továbbra is fennáll részéről a távozási szándék, akkor talán célszerűbb lenne elengedni a karmestert, mert egy sértett, duzzogó játékosra kinek lenne szüksége?

Adam Lallana még legalább egy hónapig hiányozni fog, ami még okozhat kisebb fejfájást a vezérkarnak, de Klopp támaszkodhat ezen a poszton akár Dominic Solanke, Divock Origi, Marko Grujic, sőt Ben Woodburn is bevethető. Azonban ők még inkább a jövőt jelentik, a Vörösök pedig elsősorban most a jelenre koncentrálnának, ezért még az sem kizárt, hogy ide még az átigazolási időszak zárulása előtt érkezik egy rutinos játékos.

Mindez azt jelentheti, hogy a Pool játékosok azt akarják bebizonyítani, hogy az Arsenal elleni győzelem nem csupán fellángolás volt részükről, hanem idén komolyan harcba szállni a bajnoki címért. Hogy ez mennyire reális azt majd az idő eldönti. A szurkolókon viszont semmi sem fog múlni, ők már nagyon várnák a kiugró sikert, hiszen ne felejtsük a Vörösök a Premier League sorozat létrehozása óta, vagyis a 90-es évek eleje óta nem nyertek még bajnokságot.